dinsdag 3 februari 2009

Zalige winterdagen...

Het is al even geleden dat jullie nog iets van ons hebben gehoord, vandaar deze update... We hadden niet gedacht dat we dit ooit zouden zeggen maar het voorbije weekend was het winterweer hier echt zalig! De zon scheen de hele dag en het kwik schommelde net iets boven het vriespunt. Zalig genieten in de zon, het was zelfs zonder jas doenbaar :-). Volgend weekend zijn er nog warmere temperaturen op komst. Onze boswandeling is al gepland :-).

Verder hebben we een nieuwe activiteit op de agenda staan: dog sledding in het noorden van Michigan. We trekken er voor een weekendje op uit om met de husky's te gaan rijden langs het plaatselijke Ijsepad... Meer informatie kan je hier vinden. Als onze vingers er niet afvriezen kunnen jullie het verslag hier lezen na onze thuiskomst :-).

Verder zijn we onze 'grote' trip aan het plannen. Inge moet nog naar een congres (hoogstwaarschijnlijk) het laatste weekend van mei in Columbus, North Carolina, dus daarna kunnen we vertrekken naar de oostkust van Canada... De zomermaanden zullen we thuis in het Belgenland doorbrengen, maar wat er daarna op de agenda staat is nog onzeker. Inge heeft haar 'doctoraats-CV' opgestuurd naar twee universiteiten en van Edmonton in Alberta heeft ze al positief nieuws ontvangen. De komende weken zullen er dus nog belangrijke beslissingen genomen moeten worden...

Dit weekend waren er twee vrienden van Stefan in Windsor op bezoek. Met z'n allen zijn we naar de Windsor Spitfires gaan kijken, het hockey team in de OHL (de kweekvijver van de NHL). Die gasten zijn 18 jaar en staan momenteel eerste in hun reeks en zijn gerangschikt als beste ploeg in Canada. Ongelofelijk wat die presteren. Ze gaan 'naar school' (op de bus) terwijl ze gemiddeld 3 of 4 wedstrijden per week spelen over heel Ontario. Verder verschilt het leven hier niet veel met dat thuis: in Nederland gingen onze vrienden naar de WK veldrijden terwijl wij hier naar de SuperBowl keken. Een andere sport, maar gewoon hetzelfde excuus om pils te drinken :-).

Inge, Manu, Sofie & Maarten


Vele groeten,
Inge & Manu