zondag 31 januari 2010

De STIB in Vancouver

Stilletjes aan begint de Olympische koorts toe te slaan in de stad. Tot vorige week leken de Vancouverites nog onverschillig tov de Spelen maar dat is ondertussen wel omgeslagen. De Olympics zijn overal in de stad nu. Wij gaan proberen zoveel mogelijk activiteiten mee te pikken de komende maand en zullen dus wat regelmatiger iets neerschrijven op de blog.

Vandaag zijn we naar Granville Island getrokken want daar rijdt een tram van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB/STIB toeristen van de skytrain naar Granville Island. Dit wordt 1 van de grote trekpleisters tijdens de spelen dus de tram zal heel wat passagiers vervoeren (momenteel al een 2500 mensen per dag). Het ritje is gratis en de Canadezen zijn verzot op de luxueuze tram. De vrijwilligers (waarvan 1 belg) werden overstelpt met vragen. Aangezien ik nog 4 jaren gewerkt heb aan de MIVB (en er schitterende collega's/vrienden aan overgehouden heb ;-)), kwam het patriotistische gevoel nog meer naar boven. Belgie boven!


Groetjes,
Inge & Manu

zondag 24 januari 2010

Olympische sfeer in Vancouver

Nog drie weken en de Olympische Spelen gaan van start in Vancouver. Op Cypress, waar het snowboarden plaats vindt, hebben de organizatoren een klein probleempje met een sneeuwtekort. Het is hier momenteel tussen de 5 en 10 graden, niet echt koud genoeg voor veel sneeuw. Op het nieuws wordt er naar de winter spelen al "lente spelen" genoemd. In Whistler zijn de sneeuwcondities wel optimaal, maar daar vrezen ze dan weer voor een sneeuwstorm tijdens de spelen. Spannend afwachten dus... Gisterenavond zijn we even naar het centrum getrokken om wat foto's te nemen. De komende weken zullen we er nog wel wat bijkomen.

Voorts zijn we nog steeds op schema voor onze marathon: 95 km achter de rug en nog 636 te gaan tot de finish! We lopen rustig voort! In dit lenteweer is dit geen probleem :-).

Vele groetjes,
Inge & Manu

zondag 10 januari 2010

Marathon en Mount Seymour

Zondag hebben we nog eens de oversteek naar North Vancouver gemaakt, naar de bergen dus. Op 45 minuutjes van ons huis ligt de top van Mount Seymour. Naast Grouse Mountain en Cypress Mountain is dit het 3e skigebied aan de noordkant van Vancouver. Mt Seymour is 1449 m hoog met een paar mooie skipistes. Aangezien het hier beneden de laatste dagen zeer warm is (10 graden en meer), was de sneeuw boven nogal van slechte kwaliteit dus we hebben zelf niet geskiet (ok we waren ook wat laat vertrokken :-)). Het uitzicht van boven is wel mooi en als we goesting krijgen om op de latten te staan, gaan we zeker nog eens terug.


Ergens midden december kreeg Inge het zotte idee om ons in te schrijven voor de Vancouver marathon in mei van dit jaar. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zondag trekken we onze loopschoenen dus aan. We zijn nog maar aan het begin van de training, de toertjes in de week liggen rond de 5-6 km, de grote toer op zondag is 10-11 km. Dit zal dus opgebouwd worden naar de 42 km op 2 mei. Na een kleine berekening betekent dit dat we 41 km training achter de rug hebben en nog 690 km te gaan hebben tot de finish van de marathon. Nog heel wat dus :-).

En morgen hebben we ook onze eerste wedstrijd indoor voetbal. We hebben ons ingeschreven bij een coed team (mannen en vrouwen samen). Ons team noemt de Stockers en we zullen de website met de uitslagen links in het menu zetten. Met indoor voetbal bedoelen ze hier dus niet zaalvoetbal maar gewone voetbal in een hockey arena (met plastieken boardings inbegrepen) op kunstgras.

Groetjes,
Inge & Manu

vrijdag 1 januari 2010

Gelukkig Nieuwjaar!

Dat 2010 iedereen veel vreugde, geluk en een goede gezondheid mag brengen!
Onze beste wensen!

Groetjes,
Inge & Manu