vrijdag 8 juli 2011

Vancouver - Wells Gray - Jasper - Lake Louise - Vancouver

Pepe Duvel en Kim, de papa en zus van Inge, zijn momenteel op bezoek en dat is voor ons natuurlijk een mooie uitvlucht om een trip te maken. Het resultaat: 2000 km in een gigantische mobilhome via watervallen, met sneeuw bedekte Rockies, beren en turquoise meren.


Onze eerste stop was Wells Gray Provincial Park, bekend voor zijn vele watervallen. Een absolute topper in British Columbia! Het is een provinciaal park en daardoor veel minder druk dan de nationale parken in Jasper en Banff. We verbleven op de Buffalo Ranch, omgeven door 20 bizons en ongeveer even veel paarden. Het was een hele gezellige camping en de bison steak in het plaatselijke restaurant heeft gesmaakt! Het weer was er ook goed, enkel regen op de dag dat we van Wells Gray naar Jasper reden.

Lars op de eland voor het infocenter

Spahats Falls (61 meter hoog)Moul Falls


Dawson Falls (91 meter breed maar slechts 5 meter hoog)


Helmcken Falls (137 meter hoog, 2.5x zo hoog als de Niagara Falls)

Ray Farm: De boerderij werd gebouwd door John Ray die in 1912 de eerste pionier was die zich hier vestigde.


In en rondom onze mobilhome:

Manu aan het werk!
Hoe later op de avond...

Daarna ging het noordwaarts richting Jasper, Alberta. Onderweg zijn we gestopt aan Mount Robson, met zijn 3954 meter de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains. Volledig bedekt in de wolken was hij wel niet zo indrukwekkend van wat nog moest komen.

Mount Robson

Jasper
Voor we in Jasper aankwamen, hadden we enkel een vos gezien. Dus we waren blij om enkele wapiti's, een bruine beer, wat hertjes, berggeiten en eekhoorntjes te kunnen bewonderen.

Zoek de beer :-)

Jasper National Park is naast Banff het populairste oord in de Canadese Rockies. Het is een groot natuurpark met schitterende vergezichten en wilde dieren naast de weg. Dit is waarom zo veel mensen naar hier komen. Het dorpje Jasper was voor ons maar een korte tussenstop want wij reden door naar Maligne Canyon en Maligne Lake. Dit meer ligt op 40 km van de bewoonde wereld en is schitterend gelegen tussen de bergen. Als je ooit een poster van de Rockies tegenkomt, is de kans groot dat de foto genomen is aan Maligne Lake. Na nog een overnachting op de Wabasso Camping, kwam het hoogtepunt van de trip, de Icefields Parkway.

Maligne Canyon: Indrukwekkende kloof die door de Maligne river wordt uitgesleten. Maligne is frans voor kwaadaardig. Verschillende bruggen overspannen de kloof.


Maligne Lake: Met een lengte van 22.5 km is het grootste meer van de Rockies en het 2e grootste gletsjermeer ter wereld.


Icefields Parkway Scenic Drive
Dit is de snelweg die loopt van Jasper naar Lake Louise en is gekend als de mooiste route in Canada. En daar moeten we het absoluut mee eens zijn. Na elke bocht volgt er een nieuw 'wauw' gevoel. Langere stops werden gemaakt aan de Athabasca Glacier en Peyto Lake, het meest 'turquooiste' meer dat we ooit hebben gezien. Na nog een laatste korte stop aan Lake Louise (veel te toeristisch voor wat het is), reden we in 2 dagen terug naar Vancouver.


Athabasca Glacier: Ligt 2000 meter boven het zeeniveau, meer dan 300 meter dik en met een oppervlakte van 325 vierkante km. Door de opwarming van de aarde is de gletsjer 1.6 km teruggetrokken over de laatste 100 jaar, wat nu neerkomt op 37 meter per jaar.


Peyto Lake: Prachtig uitzicht met een onbeschrijfbare kleur. Als het gletsjerwater smelt, is het heel vuil, de zwaarste deeltjes zakken naar de bodem waardoor enkel de kleine mineralen boven blijven. De weerkaatsing van de zon doet de rest.


Lake Louise:


Groetjes,
Inge, Manu, Lars, Pepe Duvel en Tante Kim

2 opmerkingen:

joke zei

Wow!

Anoniem zei

Amaai.... dit is adembenemend mooi, eigenlijk kan ik niet genoeg krijgen van die mooie foto's
Jullie genieten ook allemaal, dat is op de gezichten te lezen
mama
xxx