vrijdag 17 april 2009

D-day: 11 mei

Waar moeten we beginnen? September 2007 lijkt nog maar een maand geleden. De tijd is zo ongelooflijk snel voorbij gegaan. Nu dat is een goed teken, dat betekent dat we ons hier niet verveeld hebben :-). Binnen enkele weken loopt hier alles op zijn einde en nemen we afscheid van Windsor, Ontario, Canada. Volgens vele Canadezen de minst aantrekkelijke stad van Canada maar wij hebben de stad toch in ons hart gesloten. Ondanks heel wat gebreken, heeft Windsor ons toch ook veel goed gedaan. Inge heeft een goede opleiding gehad en Manu heeft een schitterende werkervaring opgedaan bij Chrysler, in het midden van 1 van de grootste autocrisissen ooit en dan nog in het hart van de crisis op slechts enkele meters van Detroit.

Normaal was vandaag Manu's laatste werkdag maar hij gaat uiteindelijk nog een paar weken blijven. Het is nog altijd bang afwachten wat de toekomst gaat brengen voor Chrysler. President Obama heeft hen verplicht om te partneren met Fiat voor het einde van deze maand maar de CEO van Fiat wil een serieuze loonsvermindering voor de autowerkers alvorens de deal te finaliseren. Vooral in Canada verdienen die 'fabrieksmensen' serieus wat geld maar hoe het er nu naar uit ziet, zal de vakbond het been stijf houden. Volgens mij blijft Chrysler nog wel bestaan maar zullen de fabrieken in Canada gesloten worden en zal alles naar de VS verhuizen. Dit gaat verschrikkelijke gevolgen hebben hier in Windsor want de ganse stad IS Chrysler. De stad zal stilletjes doodbloeden als dat gebeurt...

Wat nu volgt is: VAKANTIE! Wel, op 11 mei vieren we niet alleen de Wynants zijne verjaardag en misschien ook een broertje of zusje voor Lina D'Hont maar tevens staat Inge's thesisverdediging op het programma. Hopelijk keuren de juryleden haar werk goed en is ze dan een Master in Human Kinetics.

Op 13 mei vertrekken we op reis naar de Oostkust van Canada, doorheen 5 provincies. Voor de geinteresseerden, hieronder een korte samenvatting van de trip:
- Windsor, ON
- Montreal, QC
- Parc National Mont Tremblant, QC
- Lac Megantic, QC
- Quebec City, QC
- walvissen kijken in Tadoussac, QC
- Richting de provincie New Brunswick
- naar de provincie Prince Edwards Island
- Cape Bretton in de provincie Nova Scotia
- Halifax, Nova Scotia
- Ottawa, ON, bezoekske brengen aan Sara (vriendin die ook Human Kinetics studeert)
- Windsor, ON
Totaal: een kleine 6000 km en daar hebben we een maand tijd voor (misschien een klein beetje minder want als KV Mechelen de bekerfinale speelt, zal Manu een paar dagen naar Belgie komen). Hopelijk houdt onze 1999 Grand Caravan het vol :-).
Natuurlijk hebben een apart blogske gemaakt voor de reis, op http://ingeenmanuincanada.reislogger.nl/ zullen we regelmatig een berichtje plaatsen met fotookes. Je kan je hier al inschrijven om updates te ontvangen :-)

Op 18 juni moeten we terug in Windsor zijn want dan is het Inge's "Graduation Day". Natuurlijk met kleed en hoed die op het einde van de ceremonie in de lucht gegooid zal worden. Grappig vooruitzicht want dit kennen we alleen uit de films :-). Natuurlijk wordt er dan een paar dagen gefeest en eind juni zullen we voor de zomer naar Belgie komen.

Eind augustus vertrekken we dan naar Vancouver, aan de Westkust van Canada. Inge heeft vandaag officieel bericht gekregen dat ze een beurs krijgt voor haar doktoraat dus nu is het helemaal officieel! Op het einde was er wat twijfel dat er zelfs gesolliciteerd werd aan het Ministerie van Sport in Brussel en er contacten waren met een universiteit in Schotland :-). Maar die onzekerheid is nu weg. En hopelijk verbetert de economie een beetje over de zomer zodat ook Manu makkelijk aan een job geraakt. Tot dan zal de riem serieus aangespannen moeten worden want het leven is daar ongeveer dubbel zo duur dan hier in Windsor. Maar een nieuwe ervaring, de oceaan en de bergen zullen dat ongetwijfeld goed maken ;-).

Vele groetjes,
Inge & Manu

1 opmerking:

Kim zei

Proficiat Inge!!