maandag 21 september 2009

A Smart Career Move

Ondertussen zijn we bijna een maandje in Vancouver en eindelijk begint alles in de plooi te vallen. Het allerbelangrijkste nieuws is dat Manu een job heeft gevonden. Vanaf morgen werkt hij als Smart Specialist bij een Mercedes-Benz dealership in Vancouver. Jaja, laat de mopjes maar komen: Manu probeert rugzakken en luciferdoosjes te verkopen :-). Alhoewel hij nog nooit als verkoper heeft gewerkt, lijkt dit een zeer interessante job en een schitterende uitdaging. Spijtig genoeg zal er op zaterdag gewerkt moeten worden, dus KV Mechelen zal niet meer "live" gevolgd kunnen worden (voor zover je naar de radio luisteren "live" kan noemen).

Het weer valt hier nog super goed mee, schitterend zomerweer eigenlijk. Op de zondagse rustdag proberen we dan ook nog van de alom aanwezige natuur te genieten. Vorige week zijn we naar Grouse Mountain in North Vancouver geweest. De Grouse Grind (zo noemt het pad naar de top van de berg) is 2.9 km lang en telt 2830 treden (die ontzettend verschillen in hoogte, niet gemakkelijk dus). Het hoogteverschil bedraagt 853 meter (gemiddelde stijging van 30 graden). Voor de gemiddelde wandelaar duurt de trip naar boven tussen de 1.5 en 2 uur. Wij hebben na 1 uur en 6 minuter de top bereikt, een uitputtingsslag!!! Boven aan de top is er vanalles te zien en te doen: een houthakkersshow (met wereldkampioenen), twee grizzly beren, mooie uitzichten en kabelbanen tussen de bomen.


Gisteren hebben we het wat rustiger aan gedaan. We hadden afgesproken met Gabriela (een ex-collega van Manu uit Windsor) en Vio (haar vriend). Gabriela is ook in september 2007 van Roemenie naar Windsor verhuisd en vorige week naar Vancouver, de toevallen zijn de wereld nog niet uit. Met hen gingen we naar Whytecliff Park in West Vancouver, een park vlak aan de oceaan dat ontzettend bekend is voor het diepzeeduiken. Daar hebben we wat rondgehangen op de rotsen, gebabbeld en naar de zeehonden gekeken. Als het weer blijft meevallen, zullen we nog veel uitstapjes kunnen maken. Als Manu zijn firma-auto(otje) krijgt, kunnen we ook de wijdere omgeving verkennen.Vele groetjes!
Inge & Manu

2 opmerkingen:

joke zei

Een doordachte titel, adembenemende foto's en een goed verhaal. Wat moet dat meer zijn?

Ann-Sofie zei

Hallo,

Er is een grote kans dat wij begin volgend jaar ook verhuizen naar Vancouver, dus het is leuk om jullie blog al te kunnen volgen!

Wie weet komen we elkaar binnenkort wel tegen!

Groetjes,
Ann-Sofie en Kris
annsofiepeeters@gmail.com