zondag 31 januari 2010

De STIB in Vancouver

Stilletjes aan begint de Olympische koorts toe te slaan in de stad. Tot vorige week leken de Vancouverites nog onverschillig tov de Spelen maar dat is ondertussen wel omgeslagen. De Olympics zijn overal in de stad nu. Wij gaan proberen zoveel mogelijk activiteiten mee te pikken de komende maand en zullen dus wat regelmatiger iets neerschrijven op de blog.

Vandaag zijn we naar Granville Island getrokken want daar rijdt een tram van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB/STIB toeristen van de skytrain naar Granville Island. Dit wordt 1 van de grote trekpleisters tijdens de spelen dus de tram zal heel wat passagiers vervoeren (momenteel al een 2500 mensen per dag). Het ritje is gratis en de Canadezen zijn verzot op de luxueuze tram. De vrijwilligers (waarvan 1 belg) werden overstelpt met vragen. Aangezien ik nog 4 jaren gewerkt heb aan de MIVB (en er schitterende collega's/vrienden aan overgehouden heb ;-)), kwam het patriotistische gevoel nog meer naar boven. Belgie boven!


Groetjes,
Inge & Manu

1 opmerking:

Ann zei

Hey Inge en Manu,

Hoe was de rit met de Brusselse tram? Daar moet ik nog een ritje mee gaan maken, hopelijk in de komende week ofzo! Toch wel tof om wat Belgisch in Vancouver te zien, he. Jaja, we blijven toch altijd een beetje Belgin hart en nieren.

Knappe foto's van al de Olympic Fever in Vancouver.

Groetjes,
Ann :)