donderdag 26 mei 2011

Tussendoor...

We genieten nog steeds na van onze warme vakantie in Hawaii (want het weer in Vancouver is niet te vergelijken met de stralende zon in Belgie, ja we zijn toch wat jaloers) en we kijken al uit naar onze trip naar Jasper National Park met Inge haar papa & zus. De mobilhome is geboekt! Ondertussen kunnen we ons hier toch bezig houden: we gaan regelmatig zwemmen en wandelen. Lars voelt zich wel goed in het zwembad, precies beter dan in de zee. Alleen spijtig dat het water zou koud is, we kunnen nooit lang blijven. Voorts wandelen we met Lars in de rugzak, kwestie van wat te oefenen voor het grotere, zwaardere en langere werk deze zomer. Manu heeft een tijdje geleden, na enkele jaartjes rust, nog eens een indoor zaalvoetbaltornooi gespeeld. Dit vond plaats in de Olympic Oval in Richmond, waar het schaatsen tijdens de Olympische Spelen georganiseerd werd. Een fantastische arena met een fitness en schaatsbaan en allerhande terreinen: volley, basket, voetbal, ping pong, enz.

Bloedel Conservatory in Vancouver: Een overdekte plantentuin met verschillende tropische vissen en vogels. Het is een soort verwarmde koepel, niet echt heel groot, met een klein wandelpadje. Er waren echter te veel mensen die een foto wilden nemen van hen met een tropische kalkoen of kip. En ja, wij hebben er ook een fotootje van genomen...

Cleveland Dam in North Vancouver: Een dam aan Capilano Lake dat het drinkwater voor Vancouver huist. Daar hebben we toch een 2-tal uurtjes gewandeld in het bos en langs het water. Een mooie en ontspannende dagtocht! In de zomer gaan we zeker nog eens terug om de zalmen terug te zien keren naar hun geboorteplaats hogerop...

Nog enkele fotootjes van Lars:

Lars met zijn speelkameraadje Anwen, die spijtig genoeg deze week naar de andere kant van de wereld verhuisd...

Groetjes,

Inge, Manu & Lars

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige foto's

Pa

Christophe zei

Hallo,

ik ben Christophe, Vlaming in North Vancouver. Ik ben toevallig op de blog terechtgekomen...

Kennen jullie veel Vlamingen in deze streek?

christophe.vancauwenbergh@gmail.com

Ruth* zei

Hallo Christophe en Inge!

Héél erg toevallig en via via ben ik ook op deze blog terecht gekomen en zag ik jouw berichtje aan de rechterkant verschijnen Christophe! Ik ben Ruth, Belg en ik ben student aan UBC. Mijn zus, Eva, woont met haar man en twee kindjes in North-Van. Ze hebben heel wat 'belgenvrienden' waarmee ze geregeld samenkomen. Er wonen hier veel meer Belgen dan je denkt. :-)

In ieder geval heel grappig om dit te lezen. Geniet van dit prachtig land en wie weet kruisen we elkaar wel eens toevallig in de stad!

Groet,
Ruth