dinsdag 6 november 2007

Belgian Dinner

Belgian Dinner: het is wat je denkt dat het is, een diner met een 120-tal Belgen van hier in de streek. In Windsor is er een 'club' voor mensen uit Belgiƫ of mensen die banden hebben met ons teerbeminde Belgenland en die club organiseert twee maal per jaar een Belgisch diner. Zondag stonden er mosselen, kip en rosbief op het menu. Natuurlijk hebben we de uitnodiging aangenomen maar we wisten niet goed wat we eigenlijk moesten verwachten.

Het feest werd geopend om 14u in de namiddag met een live-band die muziek speelde van rond Wereld Oorlog II. De gemiddelde leeftijd was ongeveer 70 jaar maar verbazend genoeg gingen hun beentjes nog vlot op en neer (foto's als bewijs). Iedereen was in kostuum maar onze mannelijke wederhelft was nog zo enthousiast over de eerste overwinning van KV Mechelen, dat hij 'per ongeluk' zijn rode polo aanhad. Geen probleem, niemand heeft er over geklaagd.

Al bij al een grappige namiddag, een Stella kunnen drinken en mosselen kunnen eten (veel te klein en niet te vergelijken met onze Belgische mosselen!). Over eten gesproken, vrijdag zijn we naar een van de sjiekere restaurants in Windsor gegaan: The Keg steakhouse. Super lekkere steak met fritten gegeten. Je kan je niet voorstellen hoe hard het alledaagse eten hier gemist wordt (frietten met een warm balleke en cocktailsaus of een curryworst spƩciale bijvoorbeeld) :)
Belgian dinner gedaan? Toch nog wat salsa dansen denken Bieke en Marijke...

Apperitieven in the lounge van de Keg...

Geen opmerkingen: