zondag 16 december 2007

Sneeuw, sneeuw en NBA

Ons plan om naar de Bruce Peninsula te gaan en te gaan skien in Collingwood hebben we voor efkes opgeborgen (neen we zijn ons Vlaams nog niet verleerd, maar op een Engelse computer kan je skien en cafeganger niet juist typen). Mensen hier hadden ons afgeraden om er naartoe te trekken, ten eerste voor maar 1 enkele dag (aangezien we ook wilden gaan skien) en omdat dit blijkbaar veel mooier is in de zomer. Ten tweede omdat er dit weekend een sneeuwstorm over zuidelijk Ontario is getrokken, was het zeker geen goed idee geweest om ver weg te gaan (in normale omstandigheden een uur of 8 rijden). Maar we zouden ni van Heulleberreg zijn als we daar geen oplossing voor zouden hebben dus hadden we beslist om dit weekend de USA te veroveren.

De zaterdagmorgen vroeg opgestaan om naar Mt Holly te trekken, een skioord op iets meer dan een uurtje rijden van Windsor. Ook al valt het in de verste verten niet te vergelijken met de skiaccomodaties in Europa, toch waren we toch wat positief verrast over de lengte en hoogte van de heuvel. Voor een dagske ontspanning is dit ideaal en ik denk dat we hier dus nog naartoe zullen trekken. Natuurlijk moeten we dan wel zien dat onze groene kaart (een papierke om zonder problemen in de VS te geraken) nog geldig is want anders zijn we (net zoals zaterdag dus) meer dan een uur kwijt aan de grens met de VS. Als je graag als een stuk stront behandelt wil worden, steek dan maar is de grens over naar Detroit. Misbruik van macht noemen ze dat. Veel te veel vragen stellen, arrogant zijn, bon ik ga er niet over uitwijden maar het is een ervaring apart.Ondertussen had ik wat gekeken op ebay om kaarten vast te krijgen voor de NBA match van de Detroit Pistons. Die speelden zondagmiddag een thuismatch tegen de Golden State Warriors, de ploeg waar onze landgenoot Didier M'Benga mee speelt (allez vooral op de bank zit eigenlijk :-)). Zaterdagavond een mailtje gekregen ivm twee tickets voor 13USD het stuk (=9 euro, daarvoor kunt ge nog ni naar de kv gaan zien :-)) en daar konden we niet voor sukkelen natuurlijk :-).

Ondertussen was de sneeuwstorm overgetrokken van zaterdag op zondag en zaten we dus met ne centimeter of 25 sneeuw. Niet verantwoord om te vertrekken eigenlijk maar we hadden een all-inn verzekering bijgenomen dus er mocht al een kraske op gemaakt worden :-).


Na een verrassend vlotte doorgang aan de douane, kwamen we na twee uur schuiven aan in The Palace of Auburn Hills, de grootste arena in de NBA met 22.076 zitplaatsen. De arena was maar voor ongeveer een derde gevuld (wegens het slechte weer) maar toch was ook dit weer een super ervaring. Meer show dan echt sport (we kregen er de cheerleaders en kussende koppeltjes op het grote scherm er gratis bij :-)) maar dat is nu eenmaal de States. Die cheerleaders oefenen dus hun fulltime job uit als danseres voor de Pistons. De dansjes zijn niets in vergelijking met de dansoptredens in Leuven (he zus). Als cadeau naar de fans toe, waren al de voorruiten "ontsneeuwd". In het naar huis rijden waren de autostrades wat sneeuwvrijer dus zijn we nog veilig thuis geraakt ook.Nu is het aftellen naar donderdagavond waneer de familie arriveert met onze Jupiler, Duvel en Vedette, allez en ook een klein beetje Cote d'Or...
Groetjes,
Inge en Manu

Geen opmerkingen: