dinsdag 22 april 2008

Gladde rots!

Zaterdag had Inge haar eerste outdoor voetbaltornooi in een dorpje met de idyllische naam Slippery Rock, voor de minder getalenteerde mensen van de Engelse taal, vrij vertaald Gladde rots. Slippery Rock ligt in de staat Pennsylvania. Daarvoor hadden we eerst 5 uur in de wagen gezeten en via de staten Michigan en Ohio in Pennsylvania aangekomen. Ongelooflijk om te zien eigenlijk want ons hotel lag net naast de autostrade dus daar is altijd wat leven en verkeer. Maar de weg van het hotel naar de universiteit daar was echt de 'middle of nowhere'. Af en toe een boerderijtje of een huizeke langs de kant van de weg maar anders veld of bos. En net als je denkt, nu gaat de asfaltweg veranderen in een veldweg, een klein dorpje en BOENK een universiteit van hier tot in Tokio. Chique moderne gebouwen, appartementsblokken voor studenten en een sportcomplex om U tegen te zeggen: American football velden, voetbalvelden, baseballvelden, tennisvelden. Ge kunt geen samenstelling met het woord 'veld' vinden of het is er. Dat is dus het grote verschil met de universiteiten hier in Canada. Hier aan de universiteit van Windsor krijgt men met moeite een kunstgrasveld aangelegd, maar in de US kan het allemaal en overal. Daarenboven een zon en 23 graden op onze kop en we waren in ons element. Buiten dat we tweedegraads verbrand waren en dat Inge haar ploeg de kwartfinales niet haalde (ok ze hebben 2 matchen met een 'vrouw' te weinig moeten spelen), was dus geen ramp.
Voor de volgende twee weken en een half hebben we dan nog een auto ter onzer beschikking. Steve, de coach van Inge (en ook nu van mij want ik ga in de zomer ook voor Caboto spelen) is zo vriendelijk geweest om de auto die we dit weekend gehuurd hebben, te verlengen tot ons bezoek terug naar huis vertrokken is. Met de complimeten van de firma Perma-Flex :-). Zalig om nog eens 'ne gaas' onder mijn voeten te hebben.

Zondag hebben we ons dan echt gewapend voor de zomer. We zijn gaan barbeque shoppen en een kleine uitset gekocht om buiten te zitten. Wonder boven wonder heb ik die dan nog in mekaar gekregen zonder dat de gasfles is ontploft :-). En het buitenleven gaat hier stillekes beginnen. De ganse week temperaturen van boven de 20 graden en een blauwe hemel, meer moet dat niet zijn natuurlijk. Vanaf nu tot eind oktober elke dag 'socissen', kippenvleugels en brochetten op ons talloor.

Ondertussen is het wachten tot maandag als Manu zijn vader en Inge haar ouders ons komen bezoeken!

Hieronder wat fotookes van het weekend.

Verkiezingen in de US?!?

Groetjes,
Inge & Manu

PS: Van hieruit een dikke proficiat aan alle Standard supporters met de titel, het is al 19 jaar geleden dat Belgie nog eens een verdiende kampioen had!
En nu mag het nog voor eens en voor altijd gezegd worden (sorry kon mij ni houden :-)):
Geen opmerkingen: