zondag 1 juni 2008

3 in 1: Presenteren over buffels en vliegers...

Het zijn weer twee drukke weken geweest. Vorige week zaten we in Buffalo voor een voetbaltornooi, Inge zat van woensdag tot zondag in Toronto voor een congres en zondagnamiddag werd in Windsor de Red Bull Air Race georganiseerd.

Dus we beginnen bij het begin: wederom football :) Deze keer stond Buffalo (New York) op het programma, een stad een half uurtje rijden voorbij Niagra Falls. Vrijdagavond vertrokken we, zaterdag en zondag drie matchen gespeeld en maandag de finale gewonnen. Normaal gingen zowel Manu als Inge zondagavond naar huis komen (Manu moest maandag werken en Inge moest haar presentatie voorbereiden), maar aangezien we geen reservespeelsters hadden voor de finalewedstrijd, werd Inge een beetje gedwongen door de trainer om te blijven... Je zal misschien denken, waarom wordt de finale op een maandag gespeeld? Maar het was een Amerikaanse feestdag 'Memorial Day' (hoera voor alle U.S. soldaten, kuch kuch). Het weekend op zich was geweldig, en de hele ploeg heeft fantastisch gespeeld en gewonnen :) Zaterdagavond een uitstapje gemaakt richting Niagara (met de hele ploeg in een busje), gaan eten in het Hard Rock Cafe en daarna voor de Detroit Red Wings gaan supporteren (de zeven wedstrijden van de NHL hockey finale zijn momenteel aan de gang). Wederom een weekendje om over te doen!







Woensdagnamiddag vertrok Inge richting Toronto voor het 2008 North American Society for Sport Management congres, kortweg NASSM. Na vier uurtjes op de trein was het wondermooie Toronto weer een thuishaven voor enkele dagen. Het congres vond plaats in het Holiday Inn hotel in het centrum van de stad, maar het studentenbudget liet enkel een kamertje in de residenties van de universiteit van Toronto toe. Geen getreur, een bed en een douche waren voldoende! Woensdagavond nog op het nippertje de presentatie geoefend met een professor uit Windsor, wat goede raad gekregen en daarna een beetje proberen te slapen. Donderdagochtend om 9u was het zover: enkele professoren en studenten uit Windsor waren aanwezig om mij te steunen, Hollanders, Duitsers en Canadezen waren aanwezig om 'echt' naar mij te luisteren. Zonder te stotteren hebben de mensen toch verstaan dat de presentatie over sportaccommodaties in Vlaanderen ging :) Neen neen, het was super meegevallen: de vuurdoop is doorstaan en de volgende conferentie mag van mij al beginnen! Tijdens de conferentie voldoende contacten gelegd en een aanbieding voor een PhD in Australie (Gold Coast) gekregen... Wordt vervolgd!



Zondagnamiddag was de rivier tussen Windsor en Detroit het toneel voor de Red Bull Air Race. Manu had twee plaatsjes gewonnen om in de Chrysler gebouwen (10e verdieping) naar de race te gaan kijken. Naar schatting werden er 40.000 toeschouwers verwacht in Windsor! Ja wadde, dat was niet niets! Mensen gaan wild voor kleine vliegtuigjes die tussen opblaasbare kegels vliegen. Het is wel spectaculair en plezant om naar te kijken, maar we zijn toch niet echt in de hype meegegaan... Maar we hebben het ook weer gezien natuurlijk :)







Groetjes,

Inge & Manu

Geen opmerkingen: