donderdag 7 augustus 2008

Sleutel gekregen, gebroken en kwijtgespeeld...

Iets meer dan een week geleden begonnen we al onze spullen in dozen te steken... klaar voor de verhuis! Vrijdagavond vlogen we erin en na enkele uurtjes was bijna alles overgebracht naar onze nieuwe woonst voor de komende 8 maanden. Van onze huisbaas hadden we slechts 1 sleutel gekregen, die we per ongeluk op de deur hadden laten steken terwijl we de tafel binnen brachten. Je kan het al raden: oeps, sleutel afgebroken! Geen probleem, de volgende dag kregen we van de huisbaas haar laatste sleutel 'voor noodgevallen'. 's Avonds had Inge een voetbalmatch waar Manu al zijn spullen uit zijn zakken had gehaald terwijl hij even meevoetbalde. Je kan het al raden: oeps, sleutel verloren! Even leek het erop dat er een vloek op ons nieuw appartementje lag, maar de slotenmaker heeft de kapotte sleutel kunnen bijmaken en zo is alles uiteindelijk toch in orde geraakt :). Ons appartementje is slechts enkele honderden meters van ons oud huis verwijderd en de rivier tussen Detroit en Windsor ligt in onze achtertuin. We hebben alles wat we nodig hebben: een 'gezellige' living, een keukentje, een bureau, een slaapkamer en een badkamer. Ons appartement bevindt zich op de benedenverdieping, dus we hebben ook nog een hofje voor onze brochetten en hamburgers op de BBQ te bakken. Ideaal dus! :)
Slaapkamer
Living/Eetkamer & Kampioen van Windsor, jeej!
Bureau & Badkamer

Keuken
Verder is Inge de gegevens voor haar thesis aan het verzamelen. Deze week worden de 2008 Canadian Transplant Games in Windsor georganiseerd. Mensen die een orgaantransplantatie ondergaan hebben nemen deel in verschillende sporten. Verder zijn er ook donorfamilies aanwezig. De combinatie van mensen die een orgaan gekregen hebben en mensen die een familielid verloren hebben en zijn of haar organen gedoneerd hebben, vormt een emotioneel tafereel. Iedereen is ontzettend gelukkig nog te leven; vele van hen hebben de dood in de ogen gekeken. Voor Inge's thesis moeten de atleten van de Canadian Transplant Games een vragenlijst invullen over hun motivatie om in dit speciale evenement deel te nemen. De feedback was tot nu toe ontzettend goed, dus hopelijk valt de data analyse ook goed mee...

Spijtig genoeg hebben we deze zomer ook al enkele evenementen in Huldenberg en omstreken moeten missen... Het gidsenkamp was fantastisch zoals altijd (heb ik gehoord)! Maar het deed toch een beetje pijn dat ik er niet kon bij zijn... Sport en spel was ook goed meegevallen, met verschillende foto's als bewijs. Nu nog alles geven op de Druivenfeesten :)
Vele groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: