zondag 31 augustus 2008

1 jaar Canada

Het is moeilijk te vatten voor ons maar deze week is het exact 1 jaar geleden dat we beiden op het vliegtuig zaten richting Canada. De tijd is hier voorbij gevlogen want het lijkt alsof het gisteren was. En als we de balans opmaken van dit jaar, zijn we ongelooflijk blij dat we die stap in het onbekende genomen hebben. Inge kwam het ganse jaar thuis met A's en Manu heeft werk gevonden in de autoindustrie. Bezoek van familie en Jokke, trips naar Toronto, Point Pelee, The Bruce Peninsula, Niagara Falls, Ottawa, New York City en alle andere voetbal-, basket-, hockey- en skiuitstapkes maakten het leven hier zeker niet onaangenamer.

Het missen van de familie en vrienden, de wekelijkse wedstrijden van KV Mechelen, geen auto waardoor Manu in -25 en hopen sneeuw naar het werk moest fietsen, geen Jupiler of frieten met cocktailsaus en een warm balleke en het verleren van het Nederlands zijn de mindere toffe kanten aan wonen in Noord-Amerika. Maar hoe we het ook draaien of keren, we zijn nog steeds ongelooflijk blij dat we de keuze gemaakt hebben.

Wat staat er dan eigenlijk nog op het programma? Inge heeft geen lessen meer maar zal alles op alles moeten zetten om tegen december haar thesis af te krijgen. Manu werkt nog altijd als Customer Service Manager bij Chrysler Canada. Telefoontjes, brieven en emails beantwoorden van klanten is misschien geen droomjob maar door de slechte economische omstandigheden in Windsor, is dit werkelijk het hoogst bereikbare. De bedoeling was om dit weekend naar Chicago te trekken (dag van de arbeid is hier op 1 september en de vrijdag was het ook al verlof) maar Manu heeft een ongelukske gehad 2 weken geleden met de voetbal en ligt in de lappenmand met zijn knie. Dus Chicago is voor de zeer nabije toekomst. Daarna trekken we naar Quebec en Montreal, hopelijk kunnen we dat in oktober op de agenda zetten. Tussen kerst en nieuwjaar speelt Inge een voetbaltornooi in Florida (en Manu mag ook mee :-)), waar 4 dagen voetbal en 6 dagen rusten (in de zon!!!) op het programma staat!

Daarna vieren we de overgang naar 2009 en loopt onze tijd in Windsor stilaan ten einde. Momenteel is het plan om te blijven tot eind april (wanneer ons huurcontract afloopt) en dan het land over te steken naar Calgary, de Rocky Mountains en Vancouver. Wie weet wat staat er daarna nog op de agenda? Nog genoeg tijd om daarover na te denken...


Groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: