zondag 7 december 2008

Sint of Santa?

Hoewel er dagelijks tientalle boten langs de Detroit rivier ons huisje passeren, hebben we de stoomboot van de Sint de voorbije dagen niet gezien. Wikipedia leert ons dat Sinterklaas aan de basis ligt voor het ontstaan van de Noord Amerikaanse Santa Claus. Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) zouden de inwoners van Nieuw Amsterdam (een Nederlandse koloniestad in New York) hun Sinterklaastraditie heruitgevonden hebben. Nochtans kent niemand onze Sinterklaas met zijn zwarte pieten. Als we aan Canadezen het verhaal uitleggen, schrikken ze zelfs van het feit dat wij 'zwarte' pieten goedkeuren.
Op de verjaardag van onze heilige man maakte Santa Claus zijn intrede in Windsor met een heuse Rochusommeganck :-)! Aangezien deze stoet slechts enkele meters van onze stoep verwijderd was, zijn we een kijkje gaan nemen. De temperaturen bevonden zich onder het vriespunt, maar onze winterkledij heeft de eerste wintertest doorstaan... Natuurlijk hadden we ook wat verwarmende dranken bij :-). Nadien zijn we gaan sleën met een pijnlijk staartbeen als resultaat :-).

Groetjes van de Sint of Santa?
Inge & Manu

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die foto met de Sint, Zwarte Piet Koen en Kim op, ken ik op het eerste zicht! Gisteren met zijn verjaardag een Duvel mee gaan drinken.

Pa

Rozan zei

Hallo Manu en Inge,

mijn naam is Rozan Bank van de NOS. Graag willen wij iemand spreken die werkt voor Chrysler en ons iets kan vertellen over de situatie die daar nu heerst. Wellicht zou één van jullie morgen daarover iets willen vertellen op het ochtendjournaal van Radio1. Als jullie willen, kunnen jullie mij dan zsm opbellen op nummer 0031 356771119 of mailen naar rozanbank@nos.nl.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,

Rozan Bank