maandag 28 januari 2008

Soccer in Kitchener

Mijn eerste tornooi met mijn nieuwe club 'Caboto Strikers' zit erop. Het was een zeer geslaagd maar tegelijkertijd een vermoeiend weekend. Vrijdagavond vertrokken we richting Kitchener, wat toch een autorit van ongeveer 3.5 uur is (met eet- en plaspauzes natuurlijk). Daar aangekomen hebben we ons geïnstalleerd in onze kamers in het Radisson hotel, even kennis gemaakt met de nieuwe ploegmaats en een beetje naar de Australian Open gekeken.



Wat ik kan zeggen over bijna alle speelsters uit ons team: ze zijn extreem goed!! We hebben bijvoorbeeld drie Amerikaanse meisjes in onze ploeg die door hun universiteit betaald worden om te voetballen. Schoolsport is hier echt mega belangrijk. Het is een big business met sponsordeals, contracten, geldprijzen... Dus die meisjes worden betaald om naar school te gaan en te schitteren in de interuniversiteire kampioenschappen. En vergeet niet, in de US betaal je ongeveer $20,000 per jaar aan inschrijvingsgeld voor hogere studies! Op dit tornooi waren er dan ook verschillende 'scouts' aanwezig om alle goede speelsters die hun middelbaar op dit moment afwerken, scolarships aan te bieden om zo hun keuze van universiteit of hogeschool te beïnvloeden.




Voor dit tornooi waren we met 13 Caboto speelsters, onderverdeeld in 2 ploegen (ik ben nr 24 van de gele). Onze ploeg had 3 matchen gewonnen en 1 maal gelijk gespeeld in de voorrondes, de andere ploeg had alles gewonnen. Elk de halve finales gewonnen en daardoor moesten we de finale spelen tegen elkaar. Daarin heeft mijn team de duimen moeten leggen voor onze toch wel betere tegenstanders.

Vlnr boven: Allisson, Daniëlle, Dana, Alli, Erica, Mara, Megan, Jackie, and Liz.
Vlnr onder: Pam, Alex, Inge en Mary.


Op de foto's hieronder zie je de coach (diene pipo met zijn muts op). Hij is Sales Manager voor een bouwbedrijf en dat bedrijf steekt heel veel geld in de club. Alles maar dan ook alles (tot een pak "chicken") is betaald met de fameuze visa-kaart. De huurauto om iedereen ginder te krijgen, het hotel, de benzine van de meisjes die van de VS komen, het ontbijt, de lunch, het avondeten op restaurant,... Het is eigenlijk serieus overdreven en een hele aanpassing. En dit was dan nog maar het eerste tornooi. Binnen drie weken is er een tornooi in Ottawa (10uur rijden van Windsor, Neerijse-Perpignan zeg maar :-)), in maart eentje in Niagara en dit gaat zo het ganse jaar door.


De Caboto Strikers hebben een team in de Windsor competitie maar omdat deze competitie te zwak is (als ze met minder dan 8 goalen verschil verliezen hebben ze slecht gespeeld volgens de coach), spelen ze ook in de Toronto league omdat het niveau daar hoger ligt. In de zomer zitten de meisjes ieder weekend dus op hotel om voetbal te spelen. Elk jaar in december spelen ze ook een tornooi in Miami, dit jaar mogen we mee :-). Manu heeft zich al aangeboden om vaste chauffeur te worden :-).

Vele groeten,

Inge en Manu!

woensdag 23 januari 2008

Detroit Auto Show

Het is al efkes geleden dat we nog iets laten horen hebben maar na het vertrek van de familie is het leven hier weer op gang getrokken. De lessen zijn weer begonnen en het werk is weer hervat. Ondertussen hebben we al enkele dagen serieus vriesweer gehad met gevoelstemperaturen tot -23°. Dat kunt ge al koud beginnen noemen :-). Ondertussen hebben we vliegtuigtickets besteld voor de volgende bezoekers: Manu's vader en Inge haar moeder en vader. Zij komen eind april voor een weekske naar hier.

Over Manu zijn werk kunnen we kort zijn. Ik ben ondertussen "chef" van 12 mensen (tov 2 in het begin) en ben verantwoordelijk voor de ganse Canadese incentives naar de Chrysler dealers toe. MAAR de firma sluit zijn deuren ten laatste in oktober dus ik ben vollen bak ander werk aan het zoeken. Gisteren een eerste sollicitatiegesprek gehad en als dat positief uitdraait, zal ik daar nog wel verder op ingaan ;-). Makkelijk zal het niet worden om iets anders te vinden want Windsor heeft inmiddels de weinig bewonderswaardige titel van stad met de hoogste werkloosheid in Canada. Meer dan 10% van de bevolking is werkloos en dat dankzij de slechte verkoopscijfers van "de grote 3" (Chrysler, General Motors en Ford).

Ondertussen doen we wel nog altijd toffe dingen ook...zoals het grootste autosalon ter wereld bezoeken: de Detroit Auto Show. Hieronder wat foto's. Voor de geïnteresseerden, alle foto's staan op: http://www.facebook.com/album.php?aid=17794&l=8f3d7&id=549331526 en http://www.facebook.com/album.php?aid=17793&l=b6342&id=549331526

Dit weekend staat er weer een activiteit op het programma. Inge heeft hier een heel goede voetbalploeg gevonden en zij gaan dit weekend een indoortornooi spelen in Kitchener, een 300km van Windsor. Ik mag gratis in hun hotel verblijven dus ik heb niet getwijfeld natuurlijk :-). Meer nieuws volgt na het weekend!