zondag 6 december 2009

Een lekker brokje natuur

Na regen komt zonneschijn zeggen ze altijd en na een drietal weken onophoudelijke regen, is de zon er doorgekomen en blijkbaar gaat ze nog even blijven. De temperatuur is wel naar het vriespunt gedoken maar dat nemen we er graag bij.

De bergen zijn ondertussen bedekt met een eerste laagje sneeuw en vrijdag was er het Year End Event van Mercedes-Benz Canada op Grouse Mountain. Deze berg hebben we eerder dit jaar bezocht maar nu kan men er dus skien, schaatsen en snowshoeing. Gelukkig was het evenement binnen zodat we ons konden opwarmen aan verse zalm en Whistler Pale Ale bier.

Uitzicht vanop het dak van Manu's werk

Vancouver by Night vanop Grouse Mountain

Sneeuw op Grouse Mountain

Vandaag zondag zijn we noordwaarts getrokken naar het Brackendale Eagles Provincial Park. Elke winter komen hier ongeveer 4000 grote witte arenden jagen op verse zalm. Pas vanaf midden december vind je er de meeste arenden dus heel veel waren er nog niet maar we konden er toch een paar spotten. Een tof uitstapje want Squamish ligt maar een uurtje van Vancouver.


Op de weg naar huis stopten we nog aan de Shanon Falls en kregen we nog een prachtige zonsondergang.


Nu is het aftellen naar Kerstmis en Nieuwjaar. Geen bezoek deze keer maar we zijn wel uitgenodigd door onze huisbazen voor een Kerstdiner. Voor Nieuwjaar hebben we nog geen echte plannen maar we hopen om 15u Vancouver tijd een eerste fles champagne te kraken samen met de Belgische vrienden op skype! Of we dan het Vancouver Nieuwjaar gaan meemaken is een andere vraag :-).

Groetjes,
Inge & Manu