maandag 23 november 2009

Beckham in Seattle

Dit weekend zijn we voor de eerste maal de grens naar de Verenigde Staten overgetrokken. Zaterdagnamiddag vertrokken we met de smart en na 3 uurtjes kwamen we aan in Seattle. Seattle is de eerste grote stad ten zuiden van Vancouver en ligt in de staat Washington. Ze is vooral bekend voor de Space Needle (gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1962) en de oudste markt in de VS (waar de eerste Starbucks werd geopend). Er werden ook heel wat bekende films opgenomen en net zoals Vancouver is Seattle een 'stad van de regen' :-). We hadden ook tickets gekocht voor de MLS finale tussen LA Galaxy (met David Beckham) en Real Salt Lake.

Zondagmorgen opgestaan en ontbeten in het hotel en te voet naar Seattle Center getrokken. Dit is de site waar de wereldtentoonstelling van 1962 doorging en het is nog altijd een grote attractie voor Seattle. De tijd lijkt ook wel stil te staan in de stad, heel wat oude gebouwen en ook nog altijd een monorail. De Space Needle hebben we niet beklommen want het weer was niet al te goed dus de zichtbaarheid zou niet optimaal geweest zijn daarboven.


Na het Seattle Center namen we de monorail richting de Pike Place Market. Deze publieke markt aan de oceaan werd geopend in 1907 en is nog altijd 1 van de grootste attracties van de stad. Er zijn zowel viswinkels, bakkers, restaurantjes als oude winkeltjes waar je de Life magazine of Playboy van mei 1945 kan vinden. Heel plezant om rond te kuieren dus en het voelt alsof je een tijdmachine naar de jaren '40 of '50 hebt genomen. We aten er een schitterende vismaaltijd in een restaurantje met zicht op de oceaan.


Daarna was het tijd om stilletjes naar Qwest Field te trekken waar later de MLS finale zou gespeeld worden. LA Galaxy, de ploeg van David Beckham speelde er tegen Real Salt Lake dus het was een mooie gelegenheid om Inge haar jeugdidool aan het werk te zien. We bezochten in de buurt van het stadion nog Pioneer Square, waar het vol met Salt Lake fans liep, en het 'fanfest' waar je T-shirts en ander promomateriaal gratis kon verzamelen. Amerikanen zijn daar zot van dus dat was een groot succes. 46.000 fans zagen dat de wedstrijd niet echt van een hoog niveau was en na verlengingen stond het 1-1. Na de penalty's verloor Beckham en de zijnen en zijn wij ook terug richting Vancouver vertrokken. Aangezien we niet zo heel veel tijd hadden en omdat het weer ook niet te best was, gaan we hier zeker nog eens terugkomen om de stad wat verder te 'exploreren' (en ja ook om goedkoop te shoppen :-)).Groetjes,
Inge & Manu

2 opmerkingen:

Kim Derom zei

In Seattle gaat de serie van Grey's Anatomy ook door!! :)

En JAWEL, ik ben een grote fan! :D


xx

Inge en Manu zei

Dedju als ik dat had geweten hadden we even langs het ziekenhuis gepasseerd :-)