donderdag 11 februari 2010

Met de vlam in de pijp

We komen dichter...en dichter...en dichter...en dichter... Morgen (ondertussen al vandaag in Belgie) beginnen ze officieel: de XXI Olympic Winter Games. Voor jullie thuis niet zo 'een big deal' als de zomerspelen maar als je in de organiserende stad woont, is het enthousiasme toch groot.

De Olympische vlam is ondertussen aangekomen in de stad en Inge heeft wat plaatjes gaan schieten in het Musqueam Indian Reserve. Let vooral op de 'bewakers' van de vlam, fitte beren als je het mij vraagt. De Musqeam indianen zijn de oudste inwoners van de stad Vancouver en zoals het hoort met alle First Nations stammen, hebben ook zij een stuk land gekregen van de stad. Samen met drie andere First Nations, behoren zij ook tot de organizatoren van de Olympische Spelen.
En dan nog nieuws heet van de naald: Inge zal als vrijwilliger deel uitmaken van de Olympische Spelen. Wat ze juist gaat moeten doen, is nog niet heel duidelijk want ze hebben haar vanmorgen pas gebeld om de positie te bevestigen. Het wordt iets in transport, misschien mag ik de Belgische atleten wel vervoeren?! Zaterdag is haar eerste 'werkdag'. Vandaag zijn we naar het accreditatie centrum gereden om haar uniform te gaan halen (zie foto's). Later hierover zeker meer.


Olympische groeten!
Inge & Manu

2 opmerkingen:

joke zei

Inge lijkt er helemaal klaar voor. Misschien is er nog een plaatsje vrij bij het kunstschaatsen? Want dat lijkt haar ook goed af te gaan ;).

Anoniem zei

ne "vrie naige tenu"

Pa