zondag 28 februari 2010

De drukte is bijna voorbij...

Met een gouden medaille in het ijshockey zijn de Olympische Spelen voor de Canadezen op een mooie manier beeindigd. Op 12 maart beginnen de Paralympische Spelen, letterlijk het kleine broertje van de grote spelen. De rust kan nu toch voor twee weken terugkeren in Vancouver. Ook wij kunnen ook even onze batterijen opladen want het zijn drukke maar plezante dagen geweest.Bij onze Noorderburen in het Holland Heineken Huis is het alle dagen feest. Wij zijn naar een optreden van Guus Meeuwis geweest en hebben luidkeels 'Het is een nacht' meegezongen. Daarna stond er een verrassingsact van Armin van Buuren op het programma. Dit feestje was iets nieuws voor Canadezen die eigenlijk niet van trance muziek houden, maar voor ons was het een "vette fuif".Elke avond werd er ook een medailleceremonie georganizeerd. Inge had daar via haar vrijwilligerswerk twee tickets voor gekregen. Op onze avond trad INXS op. Goede muziek, maar te weinig sfeer in het grote stadion.

Voorts hebben we ook nog de toerist uitgehangen want er was genoeg te zien. De Olympische vlam samen met het Canadese Munt Pavilioen zijn twee grote trekpleisters. In het Munt Pavilioen kan je de medailles aanraken en wordt het productieproces uitgelegd. Voorts staat er ook een muntje dat 1 miljoen dollar waard is. Om 8.15u 's ochtends was de wachtrij al opgelopen tot 10uur! Wij hadden gelukkig VIP toegang via een Belgische ploegmaat van de zaalvoetbal die in het Munt Pavilioen werkt zodat we voor de opening (en zonder te wachten) binnen konden. Daarna bezochten we nog het Northern House waar we cultuur van de noordelijke provincies (Yukon, Northwest Territories en Nunavut) konden opsnuiven.

De Olympische Spelen waren een onvergetelijke ervaring en we hebben er ontzettend van genoten! Wie woont er in Londen in 2012? Zeker een aanrader :-).

Groetjes!
Inge & Manu

Geen opmerkingen: