dinsdag 4 mei 2010

Lopen en golfen

Onze moeders zijn al een tijdje terug thuis dus was het de bedoeling om ons ten volle te concentreren op de training voor de marathon van 2 mei. Blijkbaar begint de ouderdom ons parten te spelen want ik (Manu) had een groot stuk van de training niet kunnen afleggen door een ontsteking op de achillespees en Inge heeft op de laatste moment spijtig genoeg moeten afzeggen voor de marathon. Ik ben dan toch gestart en Inge heeft me gevolgd en aangemoedigd met de (nieuwe) fiets.Het weer zat niet echt mee, 14 graden en regen. De langste duurloop die we tijdens de training hadden afgehaspeld was 26 km dus nog 16 kilometerkes daarbij en ik was aan de finish :-). Het doel was gewoon finishen en als het kon rond de 4 uren. De eerste helft van de race zat ik op schema (1u 57 min) maar dan kwam de verzuring in de benen en die kreeg ik niet weg. De laatste 17 km was puur op karakter en ook al was mijn tijd verre van schitterend (4 uur en 36 minuten), zo over de finish lopen doet toch geweldig goed. Al bij al een heel mooie ervaring en wie weet, misschien volgen er nog in de toekomst.


Hoewel Inge niet kon meelopen, heeft ze toch niet stilgezeten. Voor de verjaardag van een klasgenoot stond er een golfles op het programma. Erica, een andere klasgenoot, is een professionele golfspeelster geweest en samen trokken we naar de "golf course". Op zo'n klein balletje slaan, is echt niet gemakkelijk maar na veel oefenen heb ik het toch ongeveer 50 meter ver kunnen meppen :-). Zeker voor herhaling vatbaar, echt lachen geblazen!Onze volgende uitstap ligt ondertussen ook al vast. We hebben eind mei een Bed & Breakfast geboekt in Ucluelet op Vancouver Island. Dit is een klein dorpje aan de Westkust van het eiland, gelegen aan de Stille Oceaan. Het is gekend voor de West Coast Trail (veel wandelen dus) en we hopen er ook hopen orka's en andere walvissen te spotten. Dat is natuurlijk altijd afwachten.

En dan is het bijna eind juni en dan nemen we het vliegtuig richting Belgie (en neen niet speciaal om te gaan stemmen...).

Groetjes,
Inge & Manu

2 opmerkingen:

Gu zei

Bijna 20 km met verzuurde spieren lopen, das karakter hebben. Gij waart precies goe gesponsord?

Inge en Manu zei

Het karakter was opt einde wel bekan op :-). En gesponsord? Ja, nen tros druiven van den Hans Meyhi, nen bak Duvel van Monke Philips en een droog sosiske van baa den Herman.