dinsdag 30 maart 2010

Familie op bezoek...

De voorbije tien dagen zijn de twee mama's op bezoek geweest in Vancouver. We hebben ontzettend veel geluk gehad met het weer. Stralend lenteweer waardoor we bijna elke dag een terrasje hebben gedaan! In de weekends hebben we een auto gehuurd zodat we toch enkele uitstapjes buiten Vancouver hebben gemaakt.

Eerst genoten van het uitzicht in Whitecliff Park en Horseshoe Bay in West Vancouver. Daarna verder gereden naar Cypress Mountain van waar je het centrum van Vancouver, Stanley Park en UBC kan zien.Wandelen rond Buntzen Lake dicht bij Port Moody, een kunstmatig meer aangelegd door de plaatselijke watermaatschappij. Daarna een klein vissersdorpje bezocht: Steveston in Richmond. Later ook in Richmond gewonnen met de voetbal!


De universiteit hebben we ook bezocht. Heel groot en heel groen. In de stad hebben we een paar overblijfselen van de Olympische Spelen gezien. Maar Granville Island en English Bay waren toch het meest indrukwekkend.


Voor het eerst hebben de ook de ferry naar Vancouver Island genomen. In Victoria, de hoofdstad van British Columbia, zijn vooral de haven met de parlementsgebouwen mooi om zien. Na een lange wandeling hebben we ook nog het standbeeld van Terry Fox gevonden, misschien wel 1 van de bekendste Canadezen.


Als afsluiter hebben we sneeuwraketten onder onze schoenen gebonden om te gaan "snowshoe-en" in Squamish in het Garibaldi Provincial Park. Op de parking werden we verwelkomd met wat regen, maar hoe meer we stegen hoe harder het begon te sneeuwen. Spijtig genoeg was het een mistige dag en hebben we eigenlijk het spectaculaire uitzicht niet kunnen zien...


De drie pinguins

Het was een geweldige tien dagen!!!

Verder kunnen we ook melden dat Manu al twee weken een nieuwe job heeft! Geen extreem saaie dagen bij smart meer maar heel drukke dagen op de dienst service contracten bij Industrial Alliance Pacific. IAP is vooral bekend hier in Canada voor zijn levens- en invaliditeitsverzekeringen maar de service contracten is momenteel een booming business voor hen. Het is vooral administratie- (contracten aktiveren) en boekhoudkundig werk (cheques die binnenkomen, registreren en zorgen dat de rekening van de dealer klopt). Een serieuze verademing tov de vorige job!

Groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: