donderdag 5 augustus 2010

Mooie zomer...

De zomer is halfweg en voorlopig blijft het mooie weer standhouden. We hebben tot begin juli moeten wachten op zon en warme temperaturen maar we zitten nu al meer dan 30 dagen zonder regen. Wij vinden het schitterend, alhoewel er hevige bosbranden woeden in verschillende streken in BC (volgens het nieuws vanmorgen meer dan 400). De branden blijven ver weg van hier maar ze zorgen er wel voor dat het zicht zeer beperkt is. Dit weekend geven ze in de stad wel wat regen en zou de wind de brandlucht moeten wegblazen maar het is toch vreemd, volle zon maar je ziet de bergen niet.

De voorbije twee weken hebben we bezoek gekregen vanuit België. Joke heeft een paar nachten bij ons doorgebracht om de stad te bezoeken. Ze is dan verder gereisd naar Vancouver Island en het laatste weekend is ze mee geweest op een hike naar Garibaldi Lake. Een collega van Manu's werk had dit georganiseerd en deze hike is 1 van de populairste tussen Vancouver en Whistler. Het is 1u en 45 minuten rijden van Vancouver en dan is het 9 km klimmen naar Garibaldi Lake. Een turkoois meer en de Rockies zijn de beloning. Ook al was het meer dan 20 graden daarboven, toch lag er nog heel wat sneeuw. Het grote nadeel is dat die 9 km dan opnieuw moeten afgelegd worden maar dan in de vorm van een afdaling. Iedereen was blij om terug op de parking te staan :-).


Inge is spijtig genoeg niet kunnen meegaan omdat de afstand nogal groot was en ons klein Canadeeske elke dag blijft groeien. Inge heeft haar energie dus voor een belangrijker iemand nodig ;-). Hij of zij groeit niet alleen maar is ook zeer actief. Stampen, wroeten, duwen, zwemmen, we kunnen er allebei van meegenieten.


En als uitsmijter, in Vancouver aanvaarden ze blijkbaar nog altijd Belgische frank:


Groetjes,
Inge & Manu

2 opmerkingen:

Ann zei

Prachtige foto's weer, vooral van Garibaldi Lake...daar is het toch prachtig, he. Fijn te lezen dat alles goed gaat met Inge en als't een wroeter, stamper, zwemmer en dergelijke is dan wordt het misschien wel een meisje. Die zijn naar het schijnt erg actief! Binnen een paar maanden weten jullie het wel, het is een zalige beloning en een klein wereldwonder na die 9 maanden!

Veel succes nog met de verdere zwangerschap!

Groetjes uit New Westmisnter,
Ann (& Michael & Ava) :)

Anoniem zei

Goh.. die Rockies toch hé...
Dat is zo mooi; + dan nog een mooie zwangere Inge...
Geniet nog van jullie zomer hé!!
mama