maandag 23 april 2012

Oma op bezoek en de start van de lente

Voor diegenen die het nog niet zouden weten, voor Inge staan de belangrijkste weken uit haar carriere voor de deur. Binnen twee weken schrijft zij haar doktoraatsexamens, dwz: 1 comite van professoren, 3 examenvragen en dus 3 papers te schrijven op 3 weken. De comprehensive exams zoals ze die hier noemen doet een doktoraatsstudent in de helft van zijn doktoraat en bepalen eigenlijk of je verder mag gaan met je studies of niet.

Na onze uitstap naar Portland hebben we het slechte nieuws gekregen dat Lars zijn onthaalmoeder een probleem had met de rug en dus haar creche moest sluiten met onmiddellijke ingang. Met het bovenstaande voor de deur was er dus geen slechtere timing. In de buurt waar we wonen is er een groot tekort aan creches/onthaalmoeders dus tot op heden hebben we nog altijd niets gevonden. Omdat Inge een pak lees- en studiewerk te doen heeft, proberen we dit creatief op te lossen. Manu begint op de dagen dat hij kan om 6u30 aan zijn werkdag, komt naar huis van 9u tot 12u en gaat dan terug naar zijn werk. Gelukkig is dit mogelijk, dat geeft Inge de kans om 3 uur extra te werken op die dagen. Dat is voor nu want in april hadden we superoma op bezoek. Terwijl oma quality time spendeerde met Lars, trok Inge zich terug in haar boeken. Samen met Tante Adinda werd er bvb een bezoekje gebracht aan het Vancouver Aquarium. Verder brachten ze ook veel tijd door in de speeltuin. Vorig jaar tijdens het bezoek van Pepe Duvel paste Lars nog in de valies maar dit jaar lukte dat niet meer.

De eerste lenteprikken beginnen er ook stillekes door te komen. Na een natte en donkere winter doen de eerste zonnestralen extra deugd. Vanmorgen zijn Manu en Lars voor de eerste maal naar het strand geweest. Het was maar 14 graden om 10u30 maar we deden alsof het er 24 waren :-). Later op de dag is het wel opgewarmd tot t-shirt en short-weer. We hebben er dus van genoten. Morgen zondag wordt het nog een tikkeltje warmer (23 graden) dus de kans dat we weer op het strand belanden is groot. Tof dat we daar op 10 minuutjes van wonen.

Woensdag vliegen we naar de andere kant van Canada,nl. back to where it all started: Windsor Ontario. Het zal een hartelijk weerzien zijn met vooral de familie Van Espen en Manu's collega's bij Chrysler Canada. De reden waarom we naar Windsor gaan is de trouwfeest van 2 van Inge's vroegere klasgenoten aan de University of Windsor: Ben en Tennille. We waren erbij toen alles pril was maar ondertussen hebben zij een huis gekocht in Calgary en trouwen ze in Windsor volgende zaterdag. Voor ons wordt het een nostalgisch weerzien met waar ons Canadees avontuur begon. We kijken er heel erg naar uit (en ook naar de 27 graden die ze geven ;-)).

En om af te sluiten nog een paar filmpjes van onze rakker Lars:

Groetjes,
Inge, Manu & Lars

Geen opmerkingen: