donderdag 24 mei 2012

Terug naar Windsor

In juni 2007 namen we afscheid van Windsor en kwamen we even terug naar België alvorens naar Vancouver te verhuizen. Vorige week keerden we terug naar Windsor, LaSalle en Detroit om er het huwelijk van Ben en Tennille te vieren (2 klasgenoten van Inge aan de universiteit in Windsor). Even kort samen vatten: we hebben geweldig genoten van onze Canadese familie Van Espen, het terugzien van oude klasgenoten, collega's en vrienden en vooral van het warme weer en de zon!

Woensdagochtend moesten we vroeg uit de veren (4.45u) om de vlucht van 7u te nemen. Lars hebben we letterlijk in uit zijn bed gehaald toen we de taxi namen en in zijn pyjama mee naar de luchthaven genomen. Tijdens de vlucht van Calgary naar Windsor viel hij 5 minuten voor het landen in slaap (goede timing...). In Windsor hadden we een auto gehuurd waarmee we (met de ramen open en de zonnebril op) richting LaSalle reden. Het was een fijn weerzien met de familie Van Espen! Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid!

Vancouver, met van beneden naar boven de luchthaven, UBC en Stanley Park

Prachtig zicht over de Rockies

Downtown Calgary

Lars krijgt zijn lievelingscadeautje van Lisa: ballen

Blinker liet het hem welgevallen

Donderdag supporterden we voor Rik tijdens de lokale atletiekkampioenschappen. Hij werd prachtig derde in het speerwerpen en brak 3x zijn persoonlijk record. Daarna brachten we een bezoekje aan de universiteit waar Inge enkele oude bekenden terugzag. 's Avonds gingen we nog samen met Lisa en Blinker even spelen in een klein speeltuintje in LaSalle. Lars ging voor het eerst met Blinker wandelen, of was het andersom? In tegenstelling tot de hond van onze huisbazen, is Blinker zeer kalm en zacht met Lars.


Vrijdag deden we een wandeling in Ojibway Park, het mooiste plekje natuur in Windsor en omstreken. Ze hebben er net een nieuw natuurcentrum neergeplant, een heel mooi gebouw (zie link hierboven). We zagen herten en heel wat kleurrijke vogels. Windsor staat niet echt bekend om zijn propere lucht, natuur en wildlife maar er zijn ongelooflijk veel en mooie vogels te bewonderen (http://www.ojibway.ca/gallery.asp). Daar waar Vancouver bekend staat om zijn frisse lucht en ongerepte natuur, moeten we het hier stellen met kraaien (en af en toe een bald eagle :-)). In de namiddag deden we nog een wandeling aan het water en het zien van de GM building aan de overkant in Detroit blijft toch speciaal.


Zaterdag namen Walter, Marijke en Lisa ons mee naar Detroit voor een historische wandeling. Detroit is een ongelooflijk interessante plaats; de economie heeft de stad serieus door mekaar geschud en gewoon rijden door de straten met lege of geplunderde huizen is een avontuur op zich. Er is een momenteel een nieuwe beweging op gang gekomen en de stad trekt terug mensen aan die alternatiever en groener leven. Het weer was schitterend en de gids leidde ons 2u30 rond in het Arts District.


's Avonds was er dan de trouwfeest van Ben en Tennille, de hoofdreden van ons bezoek. Er waren in totaal maar een 35-tal gasten op het feest maar het was zeer gezellig. We zagen oude vrienden en klasgenoten terug en naar goeie, Canadese gewoonte was de last call (laatste alcohol schenking) om 00u30 en om 1u30 was het feest afgelopen.

Inge en Bieke (na Windsor is zij ook aan haar doktoraat bezig aan UBC)

Inge's klasgenoten van de University of Windsor

Ondertussen zitten Inge en Lars momenteel op het vliegtuig richting Belgie. Voor diegenen die het nog niet wisten, Inge gaat er in juni haar examens schrijven en ik denk dat Lars serieus verwend zal worden door familie en vrienden :-). Ik blijf hier omdat verlofdagen hier iets minder zijn dan in Belgie en omdat we later dit jaar nog op vakantie willen. Dat is 1 van de grote nadelen natuurlijk als je met z'n drietjes ver weg woont zonder hulp van familie en vrienden. Binnenkort meer over onze toekomst.

Inge heeft ondertussen ook haar eigen website gemaakt waar ze haar leden van haar jury, medestudenten en al wie geinteresseerd is op de hoogte houdt van haar research: http://www.ingederom.com/ (jawel :-)).


Groetjes,
Manu en Inge & Lars (vanuit de lucht)

Geen opmerkingen: