maandag 8 oktober 2007

Turkey, turkey en nog is turkey - Wederom een schitterend weekend!!!

Om te beginnen willen we graag Bieke bedanken voor het vinden van een schitterend vriendje Leigh die woont in een schitterende omgeving, ook al moesten ze in een aparte kamer slapen bij hem thuis ;-)

Dan het relaas van ons Thanksgiving-weekend:

Vrijdag
Om 15u30 vertrokken met de huurauto om 6u later en in het donker aan te komen in Hillsdale, Ontario. We werden verwelkomt door Dawn (moeder) en Alf (vader), 2 "crême" van een mensen. Als cadeautje voor hen hadden we wat schuimwijn en witte en rode wijn meegebracht en naargelang het weekend vorderde, kwamen we te weten dat dat een goede keuze was. Om het op zijn Huldenbergs te zeggen: "ze waren er ni vies van".
Na een slice pizza, wat biertjes en een duik in de "hot tub" was de nacht welgekomen.


Dawn en Alf's huis met de hot tub op de voorgrond


Zaterdag
Alf zorgde voor een megaontbijt: pannenkoeken met cranberries, spek en natuurlijk het Canadese symbool maple leaf syrup. Spijtig genoeg regende het gans de voormiddag en een stuk van de namiddag. Tijd dus om voor school te werken en KV te volgen via Radio Reflex...naar een nieuwe nederlaag.
Rond 15u toch kunnen vertrekken naar het huis van één van hun vrienden (Bruce), een villa aan het water (Lake Simcoe). Aan de foto's kan je zelf zien dat hij genoeg nagels heeft om aan zijn gat te krabben.


Dit weekend werd er nog in gezwommen en gejetskied, in de winter rijden er auto's en scooters over en wordt er aan ijsvissen gedaan (ja Gu begin maar al te watertanden als ik binnen een paar maanden met mijn hengelke in een gat aant vissen ben :-))
Dan ons avondje uit: Dawn is helemaal in de countrymuziek en ze wou ons meenemen naar een country club, The Random Ranch. Later bleek dat dit een complete discotheek was met zowel jong als oud volk en aan alle vrijgezellen out there: zelfs nonkel Jef zou hier vant straat geraken want 80% van het clienteel bestond uit meisjes en vrouwen. Hieronder kunt ge zien dat het plezant was :-). Dus al die mensen gaan hier uit hun dak op "Sweet home Alabama", "Thank God I'm a Country Boy", "Wide open spaces" en dè hit van het moment hier "Save a horse ride a cowboy", een hit die het in België volgens ons ook nog wel zou kunnen maken.

Muurschildering in de bar en Coyote Ugly toestandenLater op de avond...

ook hier de fat ass podiumbeesten

Zondag
Zondag was het eigenlijk de dag waar het allemaal om ging, Thanksgiving dinner. Er wordt een volledige kalkoen gekocht, opgevuld met stuffing (brood dat heel zwaar gekruid wordt) en na 5 uur in de oven heb je een heerlijk maal. Daarbij wordt puree en squash geserveerd. Als dessert was er zelfgemaakte pompoentaart (ongelooflijk lekker btw). Er wordt dus héél veel gegeten die avond.
In de dag was het wat kouder en bewolkt maar geen regen dus zijn we gaan wandelen in één van de bossen daar. Nu al de bomen op hun hoogtepunt qua kleur zijn, is dat werkelijk fenomenaal. Er loopt ook een rivier door het bos waar de zalmen stroomopwaarts zwemmen maar spijtig genoeg (en eigenlijk door het warme weer) waren we daar te vroeg voor.


Maandag
Op maandag zijn we rond de middag terug gereden. Weer zes uur in de wagen maar het was absoluut de moeite. Na iets meer dan een maand in dit land hebben we eindelijk een stuk van het echte Canada gezien. Dawn en Alf hebben ons ondertussen al uitgenodigd om hen te bezoeken in de winter om oa te gaan ijsvissen op Lake Simcoe. We kijken al volop uit naar onze volgende trip, wat hoogst waarschijnlijk Toronto zal worden. We sloten maandag af met een wasbeer in onze voorkeuken, maar net te laat om het fototoestel te nemen.


Eline Vaseline: herinner je dit nog? Ergens in Ottenburg... :)
Ondertussen is de temperatuur hier vanaf vandaag (woensdag) serieus gedaald van meer dan 30 graden dit weekend naar een schrale 10 deze morgen (de koude wind krijg je er gratis bij). De handschoenen en sjaal zijn voor de eerste keer uitgehaald vandemorgen...en het zal niet de laatste keer zijn dit jaar.

3 opmerkingen:

Gu zei

Jawadde Manu, ge zijt daar goe gevallen. Ik ben héééél kalm aan het worden bij het zien van al die grote meren. Ondanks (of toch dankzij?) uw afwezigheid draait N.U. als nooit tevoren, afgetekend aan de leiding met 12 op 15. Onderhoud ulle blog maar goe, echt de moeite om ulle belevenissen te volgen.

Anoniem zei

Fantastisch daar in Canada: proficiat met jullie werk aan deze blog... Doe zo voort zou ik zeggen, we krijgen veel reacties. Wat zijn die "oude" "zwart-wit foto's" precies van dat huis?
Groetjes !!

mama

Anoniem zei

Dank je Derommel om me nog eens aan die geweldige avond te doen herinneren,ik moest trouwens echt nog wel ff nadenken waar da ge het over had, die zwarte gaten zijn er dan nog steeds :)
Ben blij om te lezen dat alles daar goed met je gaat, er wordt hier veeeel aan je gedacht! Doet da daar nog goe en Manu zorgt er goe voor he :)
dikke zoen
eline -xxx-