zondag 14 september 2008

Een beetje Ike in Windsor

De voorbije dagen hebben ons een Belgisch thuisgevoel gegeven: het heeft drie dagen geregend! Maar dan wel de godganse dag! Nu weten we opnieuw hoe dat voelt :-). Vandaag voelden we ook een serieus windje in Windsor: orkaan Ike is afgezakt tot een tropische depressie boven Michigan en Ontario. De eerste windvlaag van de avond heeft ervoor gezorgd dat er een boom op onze buren hun garage ligt... Op dit moment zijn we nog aan het beraadslagen of we onze tafel en barbeque binnen moeten zetten. Wie weet waar moeten we het anders morgen gaan zoeken?! De voorbije orkanen Gustav, Hanna en Ike hebben ontzettend veel schade aangericht in de USA, Cuba en Haiti. Horen dat sommige mensen pas binnen twee of drie weken electriciteit zullen hebben, doet je toch even stil staan...

Dit weekend was de Canadese regatta 'Charlottetown' aangemeerd in Windsor. Vandaag, tussen de buien door, zijn we even een kijkje gaan nemen. Verrassend genoeg was er veel volk op de been en had de Canadese marine enkele machines opgesteld. Niet veel speciaals, maar toch iets om onze zondag op te vullen :-).








Vorige week heeft Manu met het werk de nieuwe 2009 Dodge Ram 1500 truck getest: een beetje een droommachine voor Belgen! De testversie had een 5.7 liter benzine motor en daar zit redelijk wat kracht achter :-). In maart hadden we de Dodge Journey getest (deze is ook in Belgie uit met blijkbaar een schitterende reklamecampagne http://www.babymadeonboard.be) maar de 2009 Dodge Ram 1500 was toch andere koek. Vooral omdat je de wagen echt kon vergelijken met de Toyota Tundra en de Chevrolet Silverado op een klein parcours met obstakels. Buiten het rijden werd er ook uitleg gegeven over de nieuwe Ram en vooral over de nieuwe Dodge Challenger, een SCHITTERENDE auto, back to the old days. Hopelijk kan Chrysler Belgium hem tot in Belgie krijgen, kopers genoeg nu hij gecommercialiseerd wordt.





Elisa, Jay en Nicolas, 3 collega's en de nieuwe Dodge Challenger

Groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: