vrijdag 3 oktober 2008

De leerkrachten staken...

Het is weer al even geleden dat we nog iets van ons hebben laten horen, dus vandaar deze update. Eerst en vooral een van de meest besproken onderwerpen (en zeker in alle kapsalons, supermarkten, banken alhoewel in de banken wordt er nu waarschijnlijk over andere miserie gesproken): het weer. In Windsor heeft de temperatuur de voorbije dagen een duik van 15 graden genomen. Het was weer wennen, van een aangename 25 graden naar een koude en kille 10 graden... Brrr. Maar volgende week gaat het weer wat warmer worden, om daarna terug en voor de lange 5 maanden koud te blijven. Het is maar om te zeggen: we zijn nog niet klaar voor de koude winter!

De professoren van de universiteit in Windsor hebben op 17 september de boeken en krijtjes neergelegd: staking! Vandaag (3 oktober) zou er een akkoord bereikt zijn en maandag zouden we normaal opnieuw in de klassen moeten zitten... Het is een lange twee weken geweest, contact tussen professoren en studenten was zeer onbestaande en voor iemand die een thesis aan het schrijven is, is dit zeer ambetant! Ondertussen is onze Belgische kolonie weer uitgebreid. Stefan Lambrecht uit Winksele is de nieuwste Belgische aanwinst aan de universiteit van Windsor.


Foto: Stefan ;-)

Volgend weekend is het Thanksgiving (duizenden kalkoenen zijn aan hun laatste week begonnen)! Voor het verlengde weekend trekken wij naar Washington, DC. Eerst nog een T-shirt met "Stem voor Obama" aanschaffen en daarna kunnen we paraderen voor het Witte Huis. Washington is een zeer aantrekkelijke stad: veel musea (allemaal gratis), honderden monumenten, en redelijk goedkope vliegtickets :-). Een uitgebreid verslag volgt!

Zondag speelt Ann Wauters met San Antonio in Detroit de derde wedstrijd van de WNBA finales! Het ontbreken van een auto zorgt ervoor dat we geen tickets hebben gekocht, dedju toch!

Hieronder nog wat foto's van festiviteiten van de voorbije weken:


Bieke, Inge en de ganse bende aan de sterke drank :-)Manu, Stefan, Bieke en 2 raveteven


En gaan zenne

Groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: