maandag 6 oktober 2008

Ann Wauters in de WNBA finale

Ann Wauters plaatste zich met haar team de San Antonio Silver Stars voor de finales van de WNBA, hun tegenstander was Detroit Shock. De WNBA finales bestaan uit maximum vijf wedstrijden, en de winnaar moet er drie winnen. Detroit Shock had de eerste twee wedstrijden gewonnen en zondag stond de derde wedstrijd op het programma. San Antonio mocht deze niet verliezen om kans te blijven maken op de titel, maar helaas is dit niet gelukt. De score was 76-60 voor Detroit Shock.

Samen met Rik, Lisa en Walter maakten we er een Belgische uitstap van om Ann Wauters en haar team in een arena vol supporters van Detroit Shock aan te moedigen. Natuurlijk was onze Belgische vlag weer van de partij en na veel gezwaai en geroep had Ann ons ook gezien :-).


Lisa en Walter

San Antonio begon zeer sterk aan de wedstrijd en kwam bijna onmiddellijk op een 8-0 voorsprong. Maar Detroit werd aangemoedigd door een enthousiast publiek en ging de wedstrijd niet zo maar uit handen geven. Tot na het derde quarter was het nek aan nek, ontzettend spannend dus! Maar in het vierde quarter liep alles fout... San Antonio maakte veel individuele fouten waardoor Detroit verschillende vrijworpen kreeg. Bij de Silverstars was elke doelpoging er bijna in maar toch net niet, terwijl bij Shock elke doelpoging in de korf verdween. Ann Wauters speelde een beresterke partij en eindigde als topscoorder van de wedstrijd met 19 punten!


Na de wedstrijd hebben we nog even met Ann kunnen babbelen. Ze vertelde ons dat er verschillende speelsters van San Antonio met blessures sukkelden en dat iedereen doodmoe was... De ontgoocheling was zwaar... Maar toch: wederom een fantastische prestatie voor onze 'eigen' Ann Wauters! Nu Kim Clijsters, Justine Henin en Kim Gevaert gestopt zijn, wordt het hoog tijd om de prestaties van Ann Wauters te waarderen...


Walter, Inge, Ann Wauters, Lisa en Rik

Groetjes,

Inge & Manu

3 opmerkingen:

Kim zei

Amai!! Die Ann kan echt vliegen..
Als ze springt is die dubbel zo groot als de scheidsrechter :)

xx

Anoniem zei

Ja, ik peis da ge daar gewoon recht onderdoor kunt lopen Kim :-p
Mopke ;-)

Maar wat ik wou vragen, Wie zijn Walter, Lisa en Rik eigenlijk? Da zien er mij persies toch geen medestudenten uit?

Groetjes!
Leen

Anoniem zei

Ik denk eerlijk gezegd ook dat ze over Kim kan springen, echt!
Walter is de man van Marijke (Belgische professor aan de universiteit en tevens mijn advisor) en die wonen met hun drie kinderen in LaSalle, een dorpje naast Windsor. Lisa en Rik waren er bij, Adinda (de oudste) was thuis gebleven...

Inge xxx