maandag 7 februari 2011

Wist je dat....???

We willen jullie snel even een update geven met enkele "wist je datjes":
  • Wist je dat Canadese mama's en papa's 1 jaar mogen thuisblijven na de geboorte van hun zoon of dochter? Dit jaar kan verdeeld worden tussen de 2 ouders. Inge krijgt momenteel ook een moederschapsuitkering van de overheid en kan zo thuis blijven met Lars tot eind augustus. Op 1 september begint ze opnieuw aan haar doctoraat op UBC. Vanaf dan zal Lars naar de creche of onthaalmoeder moeten (wat ook hier een serieuze zoektocht is). Ondertussen werkt ze wel ook wat verder voor school. Zo is haar eerste paper (die ze samen met Marijke Taks, een professor uit Windsor, heeft geschreven) aanvaard voor publicatie in de Journal of Leisure Research.
  • Wist je dat Manu net promotie heeft gemaakt op zijn werk? Hij wordt afdelingshoofd van de Sales Support van de Service Contracten. Dat is binnen dezelfde dienst als voordien alleen een stap hoger op de ladder. Terwijl dit in Belgie jaren in beslag zou nemen, worden hier de slimme beslissingen op 9 maanden genomen :-).
  • Wist je dat Inge haar zus Kim nu ook de streken buiten Belgie gaat verkennen? Onze architecte in spe verblijft 5 maanden in Aarhus (Denemarken) op Erasmus. Ze heeft ook een blog die je kan volgen op: http://kiminaarhus.blogspot.com/
  • Wist je dat Lars zowel de Belgische als Canadese nationaliteit heeft? Daarom volgen we zijn groei op zowel de groeikurven uit Vlaanderen als die uit Canada. En wat blijkt: als Belg heeft hij een gemiddeld gewicht en is hij langs de kleine kant; terwijl hij als Canadees een laag gewicht heeft en bij de allerkleinsten is. Conclusie: Canadezen zijn grote en sterke beren, maar de Belgen het dapperst?
  • Wist je dat Manu zijn collega's een Baby Shower hadden georganiseerd? Een baby shower is normaal gezien enkel voor de mama en haar vriendinnen. De mama krijgt dan voor de geboorte van de baby heel wat cadeaus maar hier zijn dus heel wat varianten op. Een van onze cadeaus was een diaper cake, een pampertaart maw (zie foto's hieronder).


Groetjes,
Inge, Manu & Lars

1 opmerking:

Elke zei

Lars is een leuke manneke, Inge en Manu!
En proficiat met je promotie, Manu.
En Inge natuurlijk proficiat voor de publicatie van haar paper!
Jullie zijn goed bezig!