maandag 14 juli 2008

Afscheid genomen van Kleinen Derom...

Een paar dagen geleden hebben we met pijn in het hart afscheid genomen van Kim. Haar bezoek is voorbij gevlogen! Over ons bezoek aan New York hebben we al wat geschreven, maar dat is natuurlijk niet het enige dat op de agenda stond. We willen jullie de rest van de foto's niet onthouden, dus geniet ervan.

Tijdens een bezoekje aan Ojibway park waanden we onszelf in 'het beestenbos': een hertje, een bever, verschillende aardeekhoorns (chipmunks), en honderden volgels zoals kardinalen (Cardinals), Amerikaanse goudvinken (American Goldfinches), blauwe gaaien (Bluejays) en spechten (Woodpeckers). Joke hebben we ondertussen ook al gedropt in hetzelfde park, en na lang wachten hebben we ook mooie foto's van kolibries (Hummingbirds) kunnen nemen.

Op de eerste juli hebben we de nationale feestdag van Canada gevierd: Canada Day. Langs het water werden de straten afgezet en vond er een parade plaats. De optocht was groter dan verwacht, zelfs de scouts en gidsen van Windsor waren aanwezig :). Verder passeerde de 'sosiotaaijt' (de fanfare), meisjes op paarden, dansers van alle culturen, en mannen in mini go-carts. Op het einde van de parade werden er 1500 gebakjes uitgedeeld, die tesamen de Canadese vlag vormden. Het wachten in de brandende zon was iets te lang, dus we hebben de gebakjes aan onze neus laten voorbij gaan.In de tussentijd hebben we New York bezocht, in de zon gelegen en een tochtje naar Detroit gemaakt om te winkelen! Geniet van de schoenen :) Ondertussen was Joke aangekomen en hebben we Point Pelee bezocht. Daar hebben we een wasbeer (raccoon) gezien. Uitzonderlijk bleef het beestje gewillig poseren voor de camera. De laatste avond van Kim hebben we afgesloten met een heuse BBQ en een avondje uit.
Heerlijke vakantie en voor herhaling vatbaar! Ondertussen hebben we een nieuw optrekje gevonden vanaf volgende maand: een appartementje wat verderop in de straat, vlak bij het water. Verdere informatie volgt later.

Vele groeten,
Joke, Inge & Manu

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en na zitte waile met dane Derom terug op ons kot. Voi een paar dogen toch, tot da ze no kamp vertrekt

Gu zei

Dzju Manu, hebt ge da zjakoschke dragen nu nog ni afgeleerd?