donderdag 24 juli 2008

Bruce Peninsula

Onze vijf-daagse kampeertrip (in een Bed & Breakfast weliswaar) zit erop. Eindelijk hebben we een stukje van het echte en wondermooie Canada gezien! De Bruce Peninsula is een schiereiland in het noordoosten van Ontario, zo'n 500km ten noorden van Windsor. Op dat schiereiland bevindt zich een nationaal park van Canada, wat betekent: stukjes ongerepte natuur, helder blauwe maar koude meren, indianen reservaten, kleine gezellige stadjes, stranden (de meeste met stenen, slechts enkele met zand), 100km's wandelpaden, verschillende cottages (buitenverblijfjes van de rijkere Canadezen) enz. Het bekendste wandelpad is de Bruce Trail: een pad van 800km op de Niagara Escarpment dat begint aan de Niagara Falls en eindigt in Tobermory. Tijdens onze trip hebben we toch enkele uren op de Bruce Trail gestapt, hetgeen ontzettend mooie foto's heeft opgeleverd.


onze bed & breakfast

zonsondergang aan het strand, Colpoy's Bay

vanop de Bruce Trail


Tobermory
Ju! en 9 km van huis

Al dat zand op die stranden...Dieren in overvloed: slangen en kalkoengieren hebben we meermaals gezien, beren hebben spijtig genoeg ons pad niet gekruist.Meer foto's vind je hier.
Echt een schitterende omgeving op een boogscheut van Windsor (allez kom 5 uurtjes rijden :-)). Zeker een plek waar we teruggaan, als we de tijd vinden natuurlijk.

Ondertussen hebben we afscheid genomen van Jokke. We hebben haar de kans gegeven om haar thesis te doen over de tomatenteelt in Leamington (= vlak naast Windsor, de tomatenhoofdstad van Canada en tevens de stad waar de Heinz ketchup gemaakt wordt) maar neen, we konden haar niet tegenhouden :-).

Nu zondag speelt Ann Wauters met de San Antonio Silverstars in Detroit en we gaan natuurlijk de wedstrijd meepikken. Voor diegenen die haar niet kennen, Ann is de beste Belgische basketbalster en zij speelt in de NBA voor vrouwen, de WNBA.

Groetjes,
Inge & Manu

Geen opmerkingen: