dinsdag 18 september 2007

Beter twee jobs....dan één!

Eerst en vooral, het weer wordt hier de volgende dagen weer schitterend. Zaterdag hebben we een dieptepunt gehad van 16 graden maar tot volgende week maandag geven ze elke dag 26 graden (of iets meer) en volle zon. Genieten is dus de boodschap. Qua neerslag is het hier ook een ongelooflijk verschil met België. 2 Weken zonder regen bestaat dus wel degelijk... Hier vind je de voorspellingen voor de volgende dagen.

En, en, en...Manu found a job! Had zowel maandag en dinsdag een gesprek, maandag voor Supervisor bij een bedrijf dat werkt voor Chrysler en dinsdag om te werken in een call center voor HP. Dinsdagmiddag stond ik daar opeens met 2 jobs in de hand. 's Morgens was ik aangenomen bij HP, 's middags ook bij Chrysler. Lang heb ik niet getwijfeld natuurlijk. Dus het bedrijf waar ik voor ga werken noemt The Dialogue Management Group. Ik heb vier mensen onder mij die gans de dag gegevens in de computer zetten. Blijkbaar werken we dus ook niet (alleen?!?) voor Chrysler Canada maar Chrysler USA. Als je een wagen koopt in de VS, krijg je daar een soort tankkaart bij om voor een bepaald bedrag te tanken. Die gegevens van de klanten worden doorgegeven naar ons en daar in de computer gestopt. Mijn taak is dan om te zien of ze dat wel goed kunnen vanuit mijne luie zetel :-), neen, ik moet daar 's avonds een controle van doen en een export doen naar de oliemaatschappij. En, voor de collega's van DaimlerChrysler België, ik zal blijkbaar veel gebruik maken van vlookups, woehoe ;-) (voor de leken vlookup is een veelgebruikte functie in Excel). Voor de rest weet ik eigenlijk nog niet veel buiten de gebruikelijke conges goedkeuren, timesheet enz...Dus voila na exact een week en één dag zoeken, begin ik morgen (woensdag) om 8u30 aan mijn eerste Canadese werkervaring. En zoals de meesten wel weten wat ik zéér belangrijk vind: ik mag tot 7u30 in mijn bed blijven liggen!!! We zullen wel zien hoe lang ze mij daar gaan verdragen :-).

5 opmerkingen:

Frakke zei

Putain, in Canada is het precies gemakkelijker om werk te vincen dan in den Belgique! :-) Proficiat Manu!

Ryan zei

Da zal wel Manu... Guu beizeg! Proficiat begot. Wel pleuzant zuu nen blogspot. Na koenne we alles vollege. Ie es er nikske neujf onder de zon. Allej, zon zaak ni teire zeggen want tes iej braa friskes. Deizen oovend vroem matsj mè Neejres. Eu verslach vollegt.

Anoniem zei

Hey hier Nat en Nic en kids

alé manuke proficiat met je job als ge het verstand ni hebt moet ge het met uwe grote mond doen hégrapje hé. Ze kennen u daar nog nie hé ze laten hun goed vangen. Nee serieus nu ge hebt het goe geflikt. hier ook alles oké. Nog nen dikke proficiat van ons allemaal kussen en de groetjes

Anoniem zei

Nanelle en Bensten

hey luitjes! Precies dolle pret daar in het mooie Canada.. Wij houden het even anoniem nadat mijn slimme vriendje zich al even had aangemeld als Ryan (ja, nu weet ge eindelijk wie da is, al wsas het plat Vloams ook wel een hint natuurlijk). Manu, proficiat met de nieuwe job, en Derommel, laat ze daar op het voetbalveld maar eens kennismaken met al uw Belgische kunstjes.. Nice work trouwens, den blog!
groetjes uit Weert-Saint-Georges!

Anoniem zei

Hey Nanelle!
Laat de vakantieverhalen maar komen! Waarschijnlijk was het super zalig geweest :) Geniet nog van je laatste weekje vakantie... En vlieg er maar in in Leuven!

Vele groetjes!
Inge