vrijdag 7 september 2007

Nachtleven in Windsor

Gisterenavond hebben we voor de eerste maal kennis gemaakt met het nachtleven van Windsor. We waren uitgenodigd voor een barbeque (die later werd afgelast door de regen) bij klasgenoten van Inge en Bieke. Naast de typische tuttebellekes die recht uit Beverly Hills 90210 komen, ook een Nieuw-Zeelander en een oud-football speler van de Lancers (= de naam van de universitaire sportploegen) waar ik later op de avond mee sigaretten ging roken (roken is hier overal verboden). Het stoppen met roken zou wel eens nakend kunnen zijn want ze zijn hier nog duurder dan in België (5 euro voor de goedkoopste brol, voor Marlboro tel je al snel een 8-tal eurookes neer).

In een heel mooi huis werd het wel gezellig met enkele lokale biertjes maar omstreeks 22u30 namen we een taxi naar het centrum van Windsor. We voelden ons meteen zoals in Lloret: de ene bar, disco, pitazaak na de andere. Zelfs de proppers zijn aanwezig. Er komen blijkbaar heel wat Amerikanen in het weekend de grens over omdat ze hier vanaf 19 jaar mogen drinken en in de VS pas vanaf 21. Eerst gewacht aan een soort van disco maar die zat vol, daarna een rustig bartje gedaan met live muziek en afgesloten in een soort danscafe met vooral R&B en hiphop muziek (met een snuifje Michael Jackson en wa boenk). Dan kwam de verrassing van de avond: de DJ roept dat hij het laatste nummer gaat spelen. We keken op ons uurwerk van: oei is het al zo laat...wat blijkt, om 2u (!!!) sluit hier alles. Rond 2u15 lopen er dus heeeeeeel wat dronken mensen over straat.

Vandaag was het weer stralend weer, hemelsblauwe lucht en een 25 graden. We zijn naar de Lancers gaan kijken, de vrouwenvoetbalploeg waar Inge ook mee meetraint, en eigenlijk was dit zwaar huilen met de pet op. Ze spelen nog met een echte libero die 15m achter zijn verdediging speelt. Laat Rapide Wezemaal hier komen (en zelfs DVK Haacht :-)) en ze worden met dubbele cijfers naar huis gespeeld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-2 voor Brock University.

Vanavond wordt er weer gebarbequet met dezelfde bende maar wij gaan passen. We hebben net kennis gemaakt met de buurman. Hij noemt Mike en heeft 8 jaar in Europa basketbal gespeeld, oa zes maanden voor Sunair Oostende. Hij vroeg wat we hier deden, Inge vertelde dat ze hier studeerde en ik dat ik een job zoek. Wat blijkt: vanavond komt één van de dikke managers van DaimlerChrysler bij hem eten. Die kerel was enthousiast en hij heeft ons uitgenodigd om bij hem na het eten een Corona te komen drinken. Wordt vervolgd dus...

Zonnige groetjes aan iedereen (alhoewel voor jullie niet zo heb ik vernomen :-)) en tot de volgende!

Grtz
Inge en Manu
Voor Ineke, Leen, Lore, Nele en Kim:
schoenen met wieltjes

Geen opmerkingen: