donderdag 6 september 2007

Shopping in Canada

Eerst en vooral we zitten hier vlak aan de grens met de VS. En dat merk je aan, tja aan alles eigenlijk. Alles is hier groot: auto's (nog nooit zoveel Dodge Rams of andere SUV's zien rondrijden), vrachtwagens (komen nog zeker foto's van), de straten...en dus ook de supermarkten.

Aangezien Bieke en Inge naar school moesten, ging ik wel voor de boodschappen zorgen. Geen auto, geen fiets, ook nog geen bus gevonden dus dat ging te voet moeten. Ze hadden mij dus op voorhand verwittigd dat het een heel eindje was tot aan de 'mall' (ma ja nen beer gelijk ik :-)). En ze hadden gelijk, na een wandeling van Huldenberg centrum tot Owverijse stond ik voor verschillende winkels. Mijn opdracht bestond erin om wat brood, beleg, kaas te vinden in ene winkel, groenten in een andere en vlees in nog een andere. Ik kan u zeggen, om vers vlees of groenten te vinden in een gewone supermarkt: vas-y! Heel veel snoep, frisdranken, hamburgers en ongelooflijk veel bereide (en ongezonde) diepvriesgerechten (voor 0.99 $!!!). Allez na deze drie winkels had ik toch wat ik moest hebben en dan begon mijn terugtocht gepakt en gezakt.

Inge heeft ondertussen al een paar trainingen achter de rug met de Universitaire ploeg en om het licht uit te drukken: de nadruk ligt hier op het fysieke. Elke dag worden deze meisjes echt afgebeuld, dit 4x per week en dan nog 2 matchen in het weekend. Dit in temperaturen van meer dan 30 graden. Het eerste stuk van het seizoen zit er al bijna op (door de strenge winter) dus het aantal matchen wordt hier aan een hels tempo afgehaspeld. Gisteren zelf eens gaan kijken, heel mooie accomodatie met een stadion van (ik schat) een 1.000-tal zitplaatsen voor de Football-ploeg en daarnaast nog een aantal voetbalvelden die heel goed onderhouden zijn, zwembad, fitness en een immense sporthal met atletiekpiste. Op hetzelfde moment was de universitaire mannenploeg aan het trainen en met Neerijse United zouden deze djekkels makkelijk ingemaakt worden (en dees is dus geen grap). Ze spelen heel weinig voetbal, technisch zijn is verboden en als je op 30m van de goal staat, MOET je naar de goal trappen.

Vandaag ook eens naar de universiteit gaan kijken en het is hier immens. Het is nog de eerste week van het acedemiejaar dus heel veel standjes met gratis pizza, folderkes, alfa gamma phi olga kos samos studentenverenigingen enz.

Morgen (vrijdag) staat er niet veel op het programma: kijken voor een gsm-nummer en 's avonds een barbequeke met andere studenten Maandag begint mijn zoektocht naar werk.


Grtz
Inge en Manu


Inge poserend op de campus


Inge goe bezig :-)

Mijn schitterend gekrochteijd cadeauke van Kim!!!Animatie op de campus

Eén van de vele oude gebouwen van de universiteit

4 opmerkingen:

diego zei

ge kunt altijd keeperstraining geven

diego zei

ik hou jullie op de hoogte over de anderlecht nieuwtjes.geen dank!!

Sandra zei

Hey Inge en Manu,

Het ziet er allemaal leuk en herkanbaar uit :-)
Ik ben ook al in Canada geweest, weliswaar andere kant maar troost u: het ziet er overal een beetje hetzelfde uit.Die dodgers, vrachtwagens, straten en MALLS zijn overal in Canada even groot hoor! Dat was voor mij ook even wennen als je van het kleine België komt.
Laatst was mijn Canadese vriend hier op bezoek bij ons en die kon zijn ogen niet geloven, in de omgekeerde richting dan :-) Volgens hem is alles hier zo klein en opeengepakt, jaaa zeeeg: Canada en België is natuurlijk geen vergelijking.
Als je ooit de kans krijgt om wat te reizen: doe zeker de rocky mountains (Bannf en Jasper national park). Als je op Calgary vliegt (ook heel mooi) dan kan je daar een wagen huren en door de rocky's rijden. Je moet het praktisch wel met een wagen doen. Ik heb het in volle winter periode gedaan en dat is magisch (je doet er een weekje over). Je mag niet naar huis gaan alvorens je dat gezien hebt (nu je daar toch bent).
Als je eens wat leuke tips nodig hebt of logeeradressen als je richting rocky's gaat mag je altijd naar John mailen.Zeg maar dat je zijn adres van mij hebt gekregen. Hij wil altijd graag nieuwe mensen ontmoeten en verder helpen. Hij studeert ook nog.
thedivinewhelan@hotmal.com

Groetjes,
Sandra

Karel zei

Toch niet te veel blau plekken overgehouden aan de wandelingen naar de winkel e Manu?

PS: Ge hebt a karpa toch meegepakt voor te komende winter e manu? En by the way laat u daar niet verbijten door dei sluwe Canadese beren e!